• Uutiset

Lukijamatka Bosnia ja Hertsegovinaan

Kesäkuisella lukijamatkalla tutuksi tulevat rauhanturvaajien Camp Jussi, sodan tuhoista turistien suosioon noussut Mostar sekä Srebrenica.

iStock

Unescon maailmanperintökohde Mostarin vanha kaupunki on rakentunut sodassa moneen kertaan tuhotun ja sittemmin jälleenrakennetun sillan ympärille.

Reserviläinen järjestää lukijamatkan Bosnia ja Hertsegovinaan 4.–10. kesäkuuta 2016. Matkalla tutustutaan kohteisiin, joissa suomalaisiakin on ollut kriisinhallintatehtävissä. Lennot ovat Helsingistä Kroatian Dubrovnikiin ja Unkarin Budapestista Helsinkiin.

Matkakohteet Bosnia ja Hertsegovinassa ovat Mostar, Sarajevo, Srebrenica ja Banovic. Esimerkiksi Mostarissa sodan jäljet näkyvät vielä vahvasti, vaikka kaupunki onkin matkailijoiden suosima. Unescon maailmanperintökohde Mostarin vanha kaupunki on rakentunut sodassa moneen kertaan tuhotun ja sittemmin jälleenrakennetun sillan ympärille. Vanhan kaupungin ulkopuolelta löytyy vielä paljon kunnostamattomia rakennuksia. 
Srebrenica on tunnettu kaupungissa sodan aikana tapahtuneesta joukkomurhasta, jossa surmattiin noin 7 000 bosniakkia. Maan pääkaupunki Sarajevo oli  oli piiritettynä huhtikuusta 1992 syyskuuhun 1995, ja rakennukset vaurioituivat pahasti. Matkalla vieraillaan myös muun muassa entisellä Suomen rauhanturvaajien leirialueella, Camp Jussissa.
Matkan hinta on 1 490 euroa per henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huone tuo lisähintaa 125 euroa. Matkan järjestää Trio Travels oy, jonka palvelumaksu on 15 euroa per henkilö. Matkan hinta sisältää lennot, kuljetukset, hotellit, puolihoitoruokailut sekä retkiohjelman erikoisasiantuntijoineen ja suomenkielisen oppaan kanssa.
Ilmoittautumiset tehdään 24.3.2016 mennessä Trio Travelsille, puh. 020 756 8610, sähköposti sales@triotravels.fi tai osoitteessa: http://www.triotravels.fi/kulttuuri-ja-kaupunkimatkat/matka/91-reservila-isen-lukijamatka-bosnia-hertsegovinaan-4-10-6-2016