• Puolustusvoimat

Kuusi paikallispuolustusharjoitusta ja 4 400 osallistujaa syyskuussa

Harjoituksissa kokeillaan reserviläisten omien älypuhelinten käyttöä johtamisen tukena.

Paavo Airo

Maavoimien paikallispuolustusharjoituksiin osallistuu sekä varusmiehiä että reserviläisiä. Kuva on viime vuoden Kymi 219 -paikallispuolustusharjoituksesta.

Maavoimat järjestää kuusi paikallispuolustusharjoitusta 7.–11. syyskuuta. Harjoituksiin osallistuu yhteensä 4 400 henkilöä. Puolustusvoimien henkilökunnan, varusmiesten ja reserviläisten lisäksi harjoituksiin osallistuu myös muita viranomaisia.

Maavoimat kertoo tiedotteessaan, että harjoituksissa kokeillaan reserviläisten omien älypuhelinten ja muiden päätelaitteiden käyttöä johtamisen tukena. Ne täydentävät Puolustusvoimien käytössä olevia järjestelmiä. Omien laitteiden käyttö perustuu vapaaehtoisuuteen, ja reserviläisiltä kysytään suostumus oman laitteen käyttöön.

Maavoimat muistuttaa, että mikäli reserviläinen on saanut käskyn osallistua harjoitukseen, mutta tuntee olevansa sairas, tulee hänen ottaa yhteys omaan aluetoimistoonsa. Sairaana harjoitukseen tuleminen on kiellettyä.

Maavoimat myös kehottaa harjoitukseen julkisilla kulkuneuvoilla saapuvia noudattamaan THL:n maskisuositusta.

Tarkemmat Maavoimien ohjeet reserviläisille löytyvät tiedotteesta.

Paikallispuolustusharjoitusten nimet ovat Kehä (Helsinki ja lähialueet), Päijät-Häme, Etelä-Savo, Kokkola, Savo-Karjala ja Lappi. Eniten henkilöitä osallistuu Etelä-Savon harjoitukseen, 1 100. Myös yksityiskohtaisemmat tiedot harjoituksista löytyvät tiedotteesta.

Lue myös: 22.08.2020 Yli 15 000 koulutettua reserviläistä olisi tänä vuonna hyvä suoritus, Puolustusvoimain komentaja sanoo