• Puolustusvoimat
  • Kalusto

Puolustusvoimat hankkii kotimaisia kranaatti- ja panoslaatikoita, hankinnan kokonaisarvo korkeintaan noin 11 miljoonaa euroa

Laatikot valmistetaan havupuusta. Kokonaisuuden toimittavat Savopak oy ja Rakennepalvelu Jurva Rinne oy.

Puolustusvoimat

Kranaatti- ja panoslaatikoiden hankinnan työllistävän vaikutuksen kotimaassa kerrotaan olevan merkittävä. Laatikot valmistetaan havupuusta. Kuvassa kotimainen raskas kanuuna 155 K 83-97.

Puolustusvoimat on tehnyt nelivuotisen hankintasopimuksen kranaatti- ja panoslaatikoiden hankinnasta. Kranaattilaatikoiden 155 TKR ja panoslaatikoiden puitesopimukset solmitaan vuosille 2024–2027.

Puolustusministeriön mukaan hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on yhteensä korkeintaan 10,884 miljoonaa euroa. Kokonaisuuden toimittavat kotimaiset Savopak oy ja Rakennepalvelu Jurva Rinne oy, vastaten kumpikin omasta sopimuskokonaisuudestaan.

Ministeriö kuvailee hankinnan työllistävää vaikutusta kotimaassa merkittäväksi, mutta tuotantovolyymin kapasiteetti ei ole julkista tietoa.

Laatikot valmistetaan havupuusta. Niitä käytetään 155 TKR -kranaattien ja -panosten varastointiin, maastojakeluun ja kuljettamiseen. Laatikoita kuljetetaan maasto- ja maantiekuorma-autojen kuormatiloissa ja erilaisissa perävaunuissa. Laatikoita käsitellään traktorin ja trukin piikein sekä kantorivoista.