• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Savola edustaa Suomea Naton foorumissa

Foorumin käsittelyaiheina ovat muun muassa Ukrainan sota ja globaali taloustilanne.

Reserviläisliitto

MIkko Savola edustaa Suomea tapahtumassa nyt kolmatta kertaa.

Kansanedustaja (kesk.) ja Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savola osallistuu Naton parlamentaarisen yleiskokouksen transatlanttiseen foorumiin alkuviikosta. Kokouksen paikkana on National Defence University Washingtonissa Yhdysvalloissa. Vuotuinen kokous järjestetään nyt 14. kertaa.

Foorumin alustajina toimii tänä vuonna USA:n johtavia puolustusasiantuntijoita ja tutkijoita. Keskustelun keskiössä on myös Ukrainan kriisi.

–Suomen on tärkeä olla mukana parlamentaarisen tason keskusteluissa Ukrainan kriisin solmun löystyttämiseksi. Kansainvälisesti haastava taloustilanne vaatii erityistä yhteistyötä ja yhteydenpitoa laajasti. Suomen on kumppanimaana edistettävä rauhanomaisen ratkaisun löytymistä ja keskusteluyhteyksien avaamista Euroopan, USA:n ja Venäjän välillä, Savola kirjoittaa blogissaan.

Naton Parlamentaarisella Yleiskokouksella ei ole muodollista yhteyttä Naton kanssa, mutta yhteistyö järjestöjen välillä on tiivistä. Naton Parlamentaarisen Yleiskokouksen jäseniä ovat Naton jäsenmaat, tämän lisäksi järjestöön kuuluu Suomen kaltaisia liitännäisjäseniä sekä tarkkailijoita.