• Puolustusvoimat

Suomesta kuusi Hornet-hävittäjää Ruotsin ilmavoimien pääsotaharjoitukseen

Suomi ja Ruotsi ovat osallistuneet toistensa ilmavoimien pääsotaharjoituksiin vuodesta 2016.

Paavo Airo

Suomi ja Ruotsi ovat osallistuneet toistensa ilmavoimien pääsotaharjoituksiin vuodesta 2016.

Kuusi Suomen ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjää osallistuu Ruotsin ilmavoimien vuoden 2022 pääsotaharjoitukseen. Suomi lähettää Luftförsvarsövning 22:een lisäksi yhden Pilatus-yhteyskoneen ja noin 80 henkilöä.

Yhteensä harjoitukseen osallistuu noin 2 500 henkilöä.

Suomi ja Ruotsi ovat osallistuneet toistensa ilmavoimien pääsotaharjoituksiin vuodesta 2016. Harjoitus on osa puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien tämän vuoden harjoitusohjelmaa.

Suomi harjoittelee ilmaoperaatioiden suunnittelua ja toteutusta sekä tukikohta- ja johtokeskustoimintaa Ruotsin kanssa. Lapin lennoston Hornetit tukeutuvat Såtenesin tukikohtaan ja harjoittelevat yhdessä JAS 39 Gripen -hävittäjien kanssa. Lentäjien lisäksi Suomesta on harjoituksessa mukana taistelunjohtajia ja yhteysupseereja.

– Toimimme Luftförsvarsövning 22 -harjoituksessa osana Ruotsin ilmapuolustusta. Ilmaoperaatioiden lisäksi harjoittelemme isäntämaatuen vastaanottamista Skaraborgin lennostolta ja integroitumista Såtenäsin tukikohdan toimintoihin, suomalaisen Hornet-osaston johtajana toimiva majuri Markus Paukkeri Lapin lennostosta sanoo tiedotteessa.

Harjoitus järjestetään 18.–25. toukokuuta.