• Puolustusvoimat

Talvisodankäynnin kurssi alkoi Sodankylässä

Kurssille osallistuu yhteensä 17 ulkomaalaista sotilasta.

Puolustusvoimat

Jääkärirprikaati järjestää vuosittain talvisodankäynnin kurssin, jolle osallistuu ulkomaalaisia ja suomalaisia sotilaita. Arkistokuva.

Sodankylässä maanantaina alkaneella talvisodankäynnin kurssilla koulutetaan jälleen selviytymistaitoja ulkomaalaisille ja suomalaisille sotilaille. Jääkäriprikaatin järjestämälle kurssille osallistuu suomalaisten lisäksi yhdysvaltalaisia, virolaisia, ranskalaisia ja brittejä. Kurssilla kehitetään sotilaiden taistelutekniikoita, toimintakyvyn ylläpitoa ja henkilökohtaisia selviytymistaitoja talviolosuhteissa.

Yhteensä ulkomaalaisia sotilaita osallistuu kurssille 17. He ovat olleet lähtömaassaan karanteenissa 14 päivää, ja Suomeen saapuessaan heillä on ollut voimassa oleva negatiivinen koronatestitulos. Heidät on myös testattu uudelleen Jääkäriprikaatissa ennen kurssin aloitusta, ja kaikkien testitulos on ollut negatiivinen. Koko kurssin ajan järjestelyissä huomioidaan Puolustusvoimien ohjeet koronan leviämisen ehkäisemiseksi.

Kurssin ensimmäisessä vaiheessa koulutetaan talvisodankäynnin perusteet ja toimintakyvyn säilyttämiseen liittyvät selviytymistaidot. Toisessa vaiheessa testataan sotilaiden osaaminen sovelletussa harjoituksessa. Kurssin ideana on, että Suomesta saadut opit siirretään sotilaiden kotimaan koulutukseen ja niitä hyödynnetään kansallisen puolustuksen kehittämisessä.

Kurssin ajankohta on 11.–22. tammikuuta.