• Puolustusvoimat

Yhteismajoituskokeilu jatkuu Maavoimissa

Kokeilua jatketaan RUK:ssa sekä Kainuun ja Karjalan prikaateissa, joissa se aloitettiin vuonna 2020.

Puolustusvoimat

Oppilaat Eskola, Elonen ja Tuunainen osallistuivat yhteismajoituskokeiluun RUK:ssa vuonna 2020.

Maavoimat jatkaa yhteismajoituskokeilua ainakin vuoden 2021 loppuun asti Kainuun ja Karjalan prikaateissa sekä Reserviupseerikoulussa kursseilla 257 ja 258. Maavoimat kertoo tiedotteessaan, että toukokuussa 2020 alkaneesta yhteismajoituksesta halutaan vielä lisää kokemuksia.

Reserviupseerikoulussa testataan sermien käyttöä ja toimivuutta yhteistuvissa. Maavoimien koulutuspäällikkö, everstiluutnantti Timo Hänninen sanoo tiedotteessa kokemuksia haluttavan mahdollisimman laajalta joukolta.

– On tärkeää jatkaa kokeilua, jotta voimme varmistua mallin soveltuvuudesta koko palvelusajalle ja edelleen seurata varusmiesten kokemuksia yhteismajoittumisesta eri palvelusvaiheissa ja tilanteissa, kuten yksikköä ja tupaa vaihdettaessa, Hänninen sanoo.

Maavoimien mukaan tähän mennessä saatujen kokemusten perusteella kokeilu on lisännyt palveluksen sujuvuutta ja tehokkuutta sekä helpottanut tiedonkulkua varusmiesten ja -naisten välillä.

Yhteismajoituskokeiluun osallistuminen on vapaaehtoista ja edellyttää kaikkien samassa tuvassa majoittuvien suostumusta. Maavoimien mukaan vuoden 2020 kokeilussa yli 90 prosenttia Reserviupseerikoulun upseerioppilaista suostui kokeiluun. Karjalan prikaatissa suostumuksen antoi 70 prosenttia kesän 2020 alokkaista ja Kainuun prikaatissa 60 prosenttia.

 

Lue myös: 28.05.2020 Reserviupseerikurssi on tänä kesänä erilainen – ”Yhteismajoitus on tuntunut luonnolliselta”