• Vapaaehtoinen maanpuolustus

CIOR:n kesäkongressi toi satoja reserviläisiä Helsinkiin Nato-maista

Suomen Reserviupseeriliitosta tuli CIOR:n täysjäsen Helsingin kesäkongressin yhteydessä.

Otso Kettunen

Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen puhui CIOR:n kesäkongressin avajaistilaisuudessa Helsingin Senaatintorilla.

Helsingissä tällä viikolla järjestettävä kansainvälisen reserviupseerijärjestön CIOR:n kesäkongressi on tuonut Suomeen satoja reserviupseereja. Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) on toiminut jo vuosia osana CIOR:ia, mutta tiistaina RUL:n puheenjohtaja Aaro Mäkelä ja CIOR:n virolainen puheenjohtaja Toomas Luman allekirjoittivat RUL:n täysjäsenyyden.

– Naton jäsenmaana Suomi integroituu nyt monin tavoin Naton rakenteisiin. Reservien kohdalla osa integraatiota ja vuoropuhelun vahvistamista ovat vahvat yhteydet ja yhteistoiminta Nato-maiden reservien kanssa, Mäkelä sanoo.

CIOR:n kesäkongressi on koostunut useista eri tapahtumista. Erilaisten kokousten lisäksi Helsingissä on järjestetty esimerkiksi sotilasmoniottelua ja harjoitustoimintaa.

Saksalaisia reserviläisiä suunnistamassa. Tämäkin oli osa CIOR:n kesäkongressin ohjelmaa.
Otso Kettunen
Sotilasmoniotteluun kuuluvalla esteradalla kilpailtiin Santahaminassa.
Tuomas Oinonen

Yhteensä kongressiin on osallistunut reserviläisiä lähes 30 maasta. 75 vuotta sitten perustetun CIOR:n jäsenet koostuvat lähinnä Naton jäsenmaista, mutta kuten Suomi ennen Natoon liittymistään, myös Ruotsi on jo CIOR:n jäsen. Suomi valittiin kesäkongressin järjestäjäksi jo kolme vuotta sitten ja kongressi sattui juuri maan Nato-taipaleen alkuun.

Vuoden 2024 CIOR:n kesäkongressi järjestetään Tallinnassa. Suomalaisten vapaaehtoisten tuottamat englanninkieliset CIOR:n uutislehdet ovat luettavissa täällä.

Kesäkongressin osallistujamaiden edustajia Senaatintorilla.
Otso Kettunen