• Puolustusvoimat

Ennätysmäärä naisia reserviin tänään

Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen palveluksesta siirtyy yhteensä noin 9 000 miestä ja naista reserviin.

Tuomas Kaarkoski

Reserviin siirtyy torstaina noin 9 000 henkilöä, joista 397 on naisia.

Puolustusvoimista ja Rajavartiolaitoksesta siirtyy tänään torstaina reserviin noin 9 000 asepalveluksen suorittanutta. Heistä 397 on naisia, joka on suurin määrä koskaan, Puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan. Kesäkuussa 2019 reserviin siirtyi 383 naista ja vuoden 2019 joulukuussa 307 naista.

Perinteisesti kesän ja talven saapumiserien välillä on kausivaihtelua.

Nyt kotiutuvat ovat aloittaneet palveluksensa tammikuussa 2020 tai heinäkuussa 2019 palvellen joko 165 tai 347 vuorokautta.

 

Uudet alokkaat heinäkuussa palvelukseen sopeutetusti

Noin 12 000 uutta alokasta aloittaa palveluksensa 6. heinäkuuta. Heistä Maavoimissa aloittaa 9 200 alokasta. Loput jakaantuvat Merivoimiin, Ilmavoimiin ja Rajavartiolaitokseen. Eniten alokkaita vastaanottavat Maavoimien Kainuun, Karjalan ja Porin prikaatit.

Ensimmäisten kuuden viikon palvelus toteutetaan sopeutetusti. Uudet alokkaat ja kouluttava henkilökunta jaetaan pääsääntöisesti kolmeen osastoon heti palveluksen alusta. Alokasjakson ensimmäinen viikko on kaikille palvelusta, minkä jälkeen siirrytään joukko-osastokohtaisiin koulutusrotaatioihin.

Varusmiesten koulutus- ja vapaajaksoissa on eroja joukko-osastojen välillä. Palveluksen alussa kiinniolo- ja vapaajaksojen pituudet voivat vaihdella joukko-osastokohtaisesti.

Koronaepidemian vuoksi varusmieskoulutuksessa siirryttiin maaliskuun lopussa järjestelyyn, jossa varusmiehet jaettiin kolmeen osastoon ja kukin ryhmä on ollut vuorollaan neljä viikkoa koulutuksessa ja kaksi viikkoa vapaalla.