• Vapaaehtoinen maanpuolustus

”Ihmiset suuttuvat, kun sanoo Ukrainan toteuttaneen hyökkäyksen Venäjän puolelle” – Emil Kastehelmi podcast-vieraana

Gona Podcastin uusin jakso pureutuu Ukrainan sodan viimeisimpiin käänteisiin.

Reserviläisen Gona Podcastissa vierailleen Ukrainan sodan asiantuntijan ja avoimista lähteistä sodan tilannekarttaa ylläpitävän Emil Kastehelmen mukaan alkuviikon hyökkäysten Venäjän puolelle Belgorodiin voidaan sanoa olevan Ukrainan tekemiä. 

Iskujen tekijöiksi on nimetty ukrainalaisten puolella taistelevat Vapaan Venäjän legioona sekä Venäjän vapaaehtoisjoukko.

– Tämähän on ollut Ukrainan asevoimien operaatio. Nämä molemmat venäläisvapaaehtoisista koostuvat joukot kuuluvat Ukrainan asevoimiin ja ovat niiden organisaatiossa. Siitä ei ole mitään epäilystäkään. Jotkut ihmiset jopa suuttuvat, kun sanoo Ukrainan toteuttaneen hyökkäyksen Venäjän puolelle.

Kastehelmi ei omien sanojensa mukaan oikein edes ymmärrä, miksi tätä asiaa ei voisi sanoa ääneen. 

– Ukrainalla on kuitenkin kaikki oikeus tehdä tämä. Tämä on venäläisten aloittama hyökkäyssota ja ei se raja ole mikään pyhä tekijä, jota Ukrainan pitäisi kunnioittaa samalla Venäjän aiheuttaessa mittaamatonta tuhoa Ukrainan rajojen sisäpuolella. 

Podcastissa käsitellään myös Bahmutin tilannetta, Ukrainan odotettua vastahyökkäystä sekä lännen materiaaliavun näkymiä. Koko jakso on alla kuunneltavissa sekä Spotifyssa että Youtubessa.