• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Minna Nenosesta Reserviläisliiton uusi toiminnanjohtaja

Nenonen on liiton ensimmäinen naistoiminnanjohtaja.

Minna Nenonen tehnyt pitkän uran reserviläistoiminnan parissa.

Minna Nenonen on valittu Reserviläisliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi. Reserviläisliiton liittohallitus valitsi Nenosen viiden vuoden määräaikaistehtävään lauantaina. Nenonen on koulutukseltaan tradenomi ja hän siirrtyy uuuteen tehtäväänsä  MPK:n Lounais-Suomen valmiuspäällikön tehtävistä. 

Hän on aikaisemmin toiminut myös muun muassa MPK:n koulutussihteerinä, Alastaro Golf Oy:n toiminnanjohtajana sekä yrittäjänä tilitoimistossa. 

Nenosella on pitkä ja ansiokas tausta reserviläistoiminnassa ja sen erilaisissa luottamustehtävissä. Viimeisimpänä hän on toiminut Varsinais-Suomen Reserviläispiirin puheenjohtajana sekä Reserviläisurheiluliiton varapuheenjohtajana.
– Minna Nenosella on vankka ja monipuolinen kokemus reserviläistoiminnasta ja maanpuolustuksen eteen tehdystä työtä. Hänen aikaisempi tuntemus reserviläistoiminnasta ja laajat verkostot ovat eduksi tässä työssä, Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola toteaa.

Nenosen toimiin kuuluu liiton toimiston johtaminen Helsingin Töölössä, jossa Nenosen lisäksi liiton palveluksessa työskentelee neljä muuta työntekijää.

Nenonen on sotilasmestari reservissä ja samalla hänestä tulee myös kautta aikojen ensimmäinen nainen valtakunnallisen reserviläisjärjestön toiminnanjohtajana. Uudessa työssään toiminnanjohtajanana Nenonen aloittaa elokuussa.
– Reserviläisliitto on tässäkin asiassa hieno suunnannäyttäjä ja lasikaton rikkoja. Naisten rooli tulee tulevaisuudessa kasvamaan maanpuolustuksessa ja Minnan valinta toiminnanjohtajaksi on yksi osoitus siitä, päättää puheenjohtaja Pohjola.