• Puolustusvoimat

Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, toiminta jatkuu myös vuoden 2024 jälkeen

Hälvälässä järjestetään ensi viikolla reservin ampumamestaruuskisat.

Olli Alho

Hälvälässä järjestetään ensi viikolla reservin ampumamestaruuskisat. Kuva on viime vuoden vastaavista kisoista Hälvälästä.

Puolustusvoimat tiedottaa päättäneensä jatkaa Hollolan Hälvälän harjoitusalueen ja ampumaratojen käyttöä toistaiseksi. Toisin kuin aiemmin oli päätetty, Puolustusvoimat ei lopetakaan ammuntoja alueella vuonna 2024, eikä luovu alueesta.

Puolustusvoimat perustelee päätöstä jatkaa Panssariprikaatin nykyään ylläpitämän harjoitusalueen käyttöä muuttuneella koulutuksellisella ja operatiivisella tarpeella. Lahdessa sijainneen, vuonna 2014 lakkautetun Hämeen rykmentin poistuttua alueelta Hälvälän rooli on ollut pohdinnan alla pitkään.

Puolustusvoimien mukaan Hälvälä on tärkeä etenkin logistiikan ja huollon harjoitusten kannalta ja alueen käyttöaste on erittäin korkea. Alue on myös vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimijoiden käytössä. Ensi viikolla Hälvälässä järjestetään reservin ampumamestaruuskisat, kuten viime vuonnakin. Toinen kilpailupaikka on Kouvolan Tyrri. Toiminnan jatkuminen alueella on myös paikallispuolustuksen kehittämisen kannalta hyvä uutinen.

Tiedotteessa mainitaan myös Hollolan kunnan kaavoitukseen liittyvien suunnitelmien mahdollistavan Puolustusvoimien toiminnan alueella vuoden 2024 jälkeen.