• Puolustusvoimat

Puolustusvoimat nosti sisäistä turvallisuustasoa

Väkivallan tai voimankäytön uhan ei Puolustusvoimien mukaan ole tunnistettu olevan tavallista korkeammalla.

Puolustusvoimat

Puolustusvoimien sisäisen turvallisuustason nostaminen liittyy muun muassa vartioinnin ja valvonnan tehostamiseen. Kuva on Karjalan lennoston alokkaiden harjoituksesta helmikuulta.

Puolustusvoimat kertoi tiistaina nostaneensa sisäistä turvallisuustasoa neliportaisen järjestelmän perustasolta A toiseksi matalimmalle tasolle B. Väkivallan tai voimankäytön uhan varuskuntia tai henkilöstöä kohtaan ei Puolustusvoimien mukaan ole kuitenkaan tunnistettu olevan tavallista korkeammalla.

Puolustusvoimien viestintäjohtajan eversti Torsti Astrénin mukaan turvallisuustason nostamisen tarkoituksena on tehostaa vartiointia ja valvontaa sekä kiinnittää henkilöstön huomio toimintaympäristön havainnointiin.

– Näemme, että tilanne Suomen lähialueilla on vakaa ja Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa, Astrén sanoo Ylen haastattelussa.

Valmiuttaan Puolustusvoimat tehosti tammikuussa. Sotilaallisen valmiuden ja turvallisuustason nostoilla tarkoitetaan eri asioita.

Ylen mukaan turvallisuustasoa nostettiin edellisen kerran paikallisesti joulukuussa harjoituksen takia. Myös koronaepidemian vuoksi tasoa on nostettu aiemmin.

Turvallisuustasojärjestelmää kuvataan väri- ja kirjainkoodeilla A–D, vihreästä punaiseen. A on perustaso ja D korkein taso. Puolustusvoimien turvallisuustasojen muutoksista tiedotetaan aina muille yhteistyöviranomaisille.