• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Reserviläisurheiluliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi Veli-Matti Kesälahti

Nykyinen toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen jää eläkkeelle alkuvuodesta 2022.

Tuomas Kaarkoski

Veli-Matti Kesälahti on valittu Reserviläisurheiluliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi. Nykyinen toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen jää eläkkeelle alkuvuodesta 2022.

Reserviläisurheiluliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu filosofian maisteri Veli-Matti Kesälahti. Reserviläisurheiluliiton (RESUL) hallitus teki päätöksen kokouksessaan 1.11.2021. Nykyinen toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen eläköityy alkuvuodesta 2022. Kesälahti aloittaa uudessa työssään vuodenvaihteen tienoilla.

Kesälahti siirtyy RESUL:n toiminnanjohtajan tehtäviin Etelä-Karjalan liitosta, jossa hän on toiminut yhteyspäällikkönä. Aikaisemmin hän on toiminut myös yritysasiantuntijana, yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Hänellä on pitkä kokemus reserviläistoiminnan eri luottamustehtävistä. Kesälahti on lähtenyt Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) toimintaan mukaan jo vuonna 1992. Vuosina 2019─2021 hän on toiminut RUL:n varapuheenjohtajana. Tänä vuonna hänen vastuullaan on RUL:ssa ollut liikunta- ja ampumatoiminta.

– Kesälahdella on pitkä ja monipuolinen kokemus reserviläistoiminnasta ja -urheilusta. Hän on toiminut muun muassa RESUL:n valtakunnallisen talvijotoksen johtajana vuonna 2014. Lisäksi hän on ollut mukana järjestämässä muita jotoksia, ammuntoja sekä yhdistelmälajeja. Kesälahti on kädet savessa -tekijä, joka innostaa myös muut mukaan, toteaa Reserviläisurheiluliiton puheenjohtaja Erkki Saarijärvi.

Vapaa-ajalla Kesälahti on monipuolinen liikkuja harrastaen muun muassa kuntosuunnistusta, hiihtoa ja ammuntaa. Hän on ollut mukana järjestämässä monia isoja urheilutapahtumia Etelä-Karjalassa.

– Kesälahden aikaisemmasta kokemuksesta on hyötyä RESUL:n tapahtumien ja kilpailujen organisoimisessa ja järjestämisessä, mikä on toiminnanjohtajan yksi keskeisistä työtehtävistä. Hän on luonteeltaan vastuuntuntoinen ja yhteistyökykyinen. Hänellä on näyttöä siitä, miten vapaaehtoisvoimin saadaan isoja, onnistuneita urheilutapahtumia aikaiseksi, päättää Saarijärvi.