• Kalusto
  • Puolustusvoimat

Senopilta tulitukiaseen laskintähtäimiä Puolustusvoimille

Laskintähtäimillä voidaan parantaa tulitukiaseiden osumatarkkuutta ja tulen tehoa.

Senop oy

Senopin Puolustusvoimille toimittamilla tulitukiaseen laskintähtäimillä voidaan parantaa esimerkiksi konekiväärien osumatarkkuutta ja tulen tehoa.

Suomalainen Senop oy toimittaa Puolustusvoimille tulitukiaseen laskintähtäimiä. Puolustusvoimien logistiikkalaitos on tilannut Fire Control Thermal Sight (FCTS) -tähtäimiä, jotka toimitetaan vuosien 2021 ja 2022 aikana. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on optioineen noin kolme miljoonaa euroa, Senop kertoo tiedotteessaan.

FCTS on tulitukiaseisiin, kuten raskaisiin konekivääreihin ja kranaattikonekivääreihin tarkoitettu laskintähtäin, johon on integroitu lämpökamera, laseretäisyysmittari, inertiayksikkö, GPS, digimagneettikompassi ja ballistinen laskin.

Senopin mukaan tähtäimien avulla kyetään parantamaan merkittävästi tulitukiaseiden osumatarkkuutta ja tulen tehoa. Ampuja mittaa etäisyyden maaliin ja järjestelmä laskee automaattisesti korotuskulman kyseiselle etäisyydelle ja ampumatarvikkeelle. Ampuja siirtää ristikon maaliin ja laukaisee aseen.

Myös kranaattikonekiväärin ilmaräjähteet voidaan ohjelmoida laskintähtäimen avulla räjähtämään tarkalleen oikealla etäisyydellä.

Alla olevalla Senopin Youtube-kanavalla julkaistulla 3D-animaatiolla on esitelty FCTS:n ominaisuuksia. 

Lue myös: 26.03.2021 Parempaa pimeänäköä – Senop tuottaa laitteita Puolustusvoimien tarpeisiin