• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Sotaveteraaniliitto kaipaa uusia lauluja

Ensi vuonna 60 vuotta täyttävä liitto toivoo uudempaa aineistoa etenkin nuorille esiintyjille erilaisissa tapahtumissa.

iStock

Sotaveteraaniliiton sanoitus- ja sävellyskilpailu on suunnattu alle 35-vuotiaille. Tavoitteena on tuottaa tuoreita, veteraaneja kunnioittavia lauluja.

Suomen Sotaveteraaniliitto käynnisti toukokuussa sanoitus- ja sävellyskilpailun, jolla etsitään lapsille ja nuorille soveltuvia lauluja. Laulujen tulee olla sotaveteraaneista kertovia ja nykyaikaan soveltuvia. Kilpailu on suunnattu alle 35-vuotiaille. Liiton toiminnanjohtaja Markku Seppä kertoo, että idea kilpailulle on lähtenyt uudemman aineiston kaipuusta erilaisissa tapahtumissa. 

– Olemme huomanneet, että nuoremmat, alaikäisetkin esiintyjät esittävät erilaisissa tilaisuuksissa vanhempaa aineistoa. Siitä on lähtenyt ajatus, voisimmeko löytää jotain uutta. Nuoremmat käsittelevät veteraaniteemaa eri tavalla, ja musiikilla on valtava voima, Seppä sanoo.

Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Vuosi 2017 on myös Sotaveteraaniliiton 60-vuotisjuhlavuosi, minkä vuoksi ensi vuodelle pohditaan liitossakin erilaisia aktiviteetteja. 

Veteraanien kunnioitusta ja uskoa tulevaisuuteen

Sävellyksen tulee olla muokattavissa niin päiväkotiryhmälle kuin nuorisokuorolle. Sanoituksen tulee sisältää veteraanien kunnioitusta ja perinnettä, isänmaanrakkautta, uskoa tulevaisuuteen, positiivisuutta ja kansanomaisuutta. 

Sotaveteraaniliitto palkitsee kolme parasta kappaletta. Voittaja saa 800 euroa, toinen 400 ja kolmas 200 euroa.

Lauluista tuotetaan opetuspaketti päiväkodeille, kerhoille ja kouluille.

Ehdotus on toimitettava suljetussa kirjekuoressa 30.9.2016 mennessä osoitteella:

Suomen Sotaveteraaniliitto

PL 600

00521 Helsinki

Kuoreen merkintä: Sävellyskilpailu

Kuoren sisään erilliseen kuoreen tekijöiden yhteystiedot.