• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Sovelletun reserviläisammunnan harrastajamäärät kovassa nosteessa – ”Lajille on tällä hetkellä erittäin iso kysyntä”

Varsinkin nuoret reserviläiset ovat löytäneet hyvin SRA:n pariin. Harrastajien määrä on tuplaantunut vuoteen 2017 verrattuna.

SRA Etelä-Häme

SRA vaatii monipuolisen ampumataidon lisäksi myös hyvää kuntoa.

Sovelletun reserviläisammunan eli SRA:n suosio jatkaa kasvuaan. Viime vuonna uusina ampujina aloitti yli 1 600 suomalaista. Lukuun lasketaan kaikki teoriakurssin ja ampumakokeen onnistuneesti läpäisseet, jotka ovat maksaneet myös rekisteröintimaksun. Yhteensä SRA-ampujia oli vuoden lopussa 12 365, joten prosentuaalisesti voidaan puhua merkittävästä kasvusta.

– SRA:n tyyppiselle ampumalajille on tällä hetkellä erittäin iso kysyntä ja tilaus meidän reserviläistoimijoiden keskuudessa. On selkeästi haluttu ammuntaa, jossa tarkkuuden ohella on muitakin elementtejä, Reserviläisurheiluliiton toiminnanjohtaja Veli-Matti Kesälahti toteaa.

Koronavuodet hieman suitsivat SRA:n suosion kasvua, mutta pandemiajaksosta huolimatta laji on jo kasvanut vuosia kovalla vauhdilla. Harrastajien määrä on tuplaantunut vuoteen 2017 verrattuna.

Kesälahti iloitsee erityisesti siitä, miten hyvin nuoret reserviläiset ovat löytäneet toiminnallisen lajin pariin.

– Näppituntumalla sanoisin lajin kasvun painottuvan selkeästi maanpuolustusjärjestöjen nuorempaan kaartiin. Laji on erityisesti nuorten reserviläisten suosima, Kesälahti kertoo.

Kesälahden mukaan SRA tarjoaa ammunnan oheen monia sellaisia elementtejä, joita perinteisistä rata-ammuntalajeista ei löydy.

– SRA sopii sellaiselle ihmiselle, joka halua ylläpitää ja kehittää monipuolista toiminnallista ampumataitoa. Lisäksi laji kannustaa myös pitämään itsensä fyysisesti kunnossa. Jos katsoo SRA-kilpailuissa pärjääviä, on siellä ampumataidon lisäksi taustalla hyvin usein myös hyvä kunto.

SRA-kursseista löytyy tarkemmin tietoa osoitteessa: https://resul.fi/sra-kurssit/