• Puolustusvoimat

Suomelta lisää puolustustarvikkeita Ukrainaan, mukana myös kotimaiselta teollisuudelta hankittuja tuotteita

Yhteensä Suomi on toimittanut Ukrainalle puolustusmateriaalia noin 1,8 miljardin euron arvosta.

Istock

22. puolustustarvikelähetyksen sisältämien suorituskykyjen korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle noin 190 miljoonaa euroa.

Suomi päätti jälleen uudesta puolustustarvikeavusta Ukrainalle. 22. puolustustarvikeapulähetys sisältää myös tuotteita, joita on hankittu kotimaiselta teollisuudelta Ukrainan tukemiseen varatulla erillisellä 30 miljoonan euron rahoituksella.

Nyt lähetettävien suorituskykyjen korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle noin 190 miljoonaa euroa. Yhteensä Suomi on toimittanut Ukrainalle puolustusmateriaalia noin 1,8 miljardin euron arvosta.

– Kansallisesti ja laajemminkin on löydettävä uusia tapoja tukea Ukrainaa pitkällä aikavälillä. Valmistelemme parhaillaan Ukrainan tuen pitkän aikavälin suunnitelmaa, puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoo ministeriön tiedotteessa.

– Kotimaisessa teollisuudessa on paljon osaamista ja teemme puolustushallinnossa työtä sen eteen, että tätä osaamista ja kapasiteettia voidaan tehokkaammin hyödyntää myös Ukrainan tukemisessa. Yksi esimerkki tästä on kotimainen ammustuotantomme.

Tarvikeavun tarkasta sisällöstä ministeriö ei kerro tietoja operatiivisista syistä ja perillemenon turvallisen takaamisen vuoksi.

Suomi on myös päättänyt osallistua Ukrainan aseapua koordinoivan ryhmän eli Ukraine Defense Contact Groupin alla toimiviin tykistö- ja miinanraivauskoalitioihin.