• Puolustusvoimat

350 ruotsalaista Maavoimien Northern Forest -harjoitukseen

Harjoitukseen osallistuu noin 7 000 sotilasta, joista 2 000 on reserviläisiä.

Maavoimat

Northern Forest 21 -harjoituksen johtaa Maasotakoulu. Arkistokuva.

Maavoimien Northern Forest 21 -harjoitus alkaa ensi viikolla. Yhteensä noin 7 000 henkilön vahvuiseen harjoitukseen osallistuu noin 350 ruotsalaista sotilasta. Suurin osa osallistujista on suomalaisia varusmiehiä, mutta reserviläisiäkin harjoitusjoukossa on noin 2 000. Varusmiehistä merkittävä osa kotiutuu reserviin kesäkuussa 2021.

Harjoitus koostuu kahdesta osasta Pohjois-Suomessa. 17.–27.5. järjestettävässä ensimmäisessä vaiheessa on tykistön ja jalkaväen kovapanosammuntoja Rovajärvellä. Toisessa vaiheessa, 24.5.–2.6., järjestetään taisteluharjoitus.

– Harjoituksessa kehitetään Maavoimien tulenkäyttöä ja joukkojen suorituskykyä haastavissa Pohjois-Suomen olosuhteissa. Laaja harjoitus mahdollistaa suurten joukkokokonaisuuksien yhteistoiminnan harjoittelun, harjoituksen johtaja, eversti Kari Pietiläinen Maasotakoulusta sanoo tiedotteessa.

 

Ruotsalaiset käyvät koronatestit läpi

Suomalaisia joukkoja on useasta eri joukko-osastosta ja Rajavartiolaitoksesta. Ruotsalaisjoukot tulevat Norrbottenin rykmentistä sekä Tykistö- ja Viestirykmenteistä.

Pietiläisen mukaan harjoitus luo erittäin hyvät puitteet Suomen ja Ruotsin välisen puolustusyhteistyön kehittämiselle.

– Tavoitteena on resurssien taloudellinen käyttö molemmin puolin.

Joukot on koronatilannehuomioiden jaettu pieniin osastoihin, jotka eivät kohtaa toisiaan. Ruotsalaiset joukot koronatestataan ja ovat karanteenissa ennen Suomeen saapumista.

 

Lue myös: 23.04.2021 Pääsotaharjoitus kolmessa osassa eri puolilla Suomea