• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Anne Holmlund jatkaa Naisten Valmiusliiton puheenjohtajana

Entinen sisäministeri on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2013. Seuraava puheenjohtajakausi kestää vuodet 2017 ja 2018.

Anne Holmlund on toiminut urallaan muun muassa kansanedustajana ja sisäministerinä.

Naisten Valmiusliiton syyskokous valitsi Anne Holmlundin jatkamaan liiton puheenjohtajana myös vuodet 2017 ja 2018. Valinta oli yksimielinen. Holmlund on ollut liiton puheenjohtaja vuodesta 2013.

– Varautuminen kriisi- ja häiriötilanteiden varalta on niin tärkeä asia, että sen eteen on ilo tehdä työtä. Naisten Valmiusliitto on rakentanut laajan yhteistyöverkoston eri turvallisuustoimijoiden kanssa niin valtakunnallisesti kuin myös alueellisesti, Holmlund sanoo Naisten Valmiusliiton tiedotteessa.

Holmlund korostaa tiedotteessa, että viranomaisten tueksi tarvitaan hyvin koulutettu ja motivoitunut vapaaehtoisten joukko, joka voidaan joustavasti ottaa käyttöön erilaisiin tukitehtäviin. 

– Uuden maakuntahallinnon valmistelussa on huolehdittava, että varautumiseen ja turvallisuuteen liittyvä koulutus ja yhteistyö toimivat saumattomasti, Holmlund jatkaa.

Holmlund on tullut tunnetuksi muun muassa sisäministerinä vuosina 2007–2011. Hän toimi kokoomuksen kansanedustajana vuosina 2002–2015. Tällä hetkellä Holmlund toimii muun muassa vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnassa, Palosuojelurahaston hallituksessa ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön eli SPEK:n valtuustossa.