• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Antti Lehtisalosta MPK:n uusi toiminnanjohtaja

Prikaatikenraali siirtyy uuteen tehtäväänsä puolustusministeriön kansallisen puolustusyksikön johtajan tehtävistä.

Kuvat: Ossi Hietala/MPK, Puolustusvoimat / Käsittely: Tuomas Kaarkoski

Antti Lehtisalo aloittaa uudessa työssään elokuussa.

MPK:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Antti Lehtisalo, joka aloittaa viiden vuoden määräaikaisen tehtävänsä tämän vuoden elokuussa.
Lehtisalo on tehnyt aiemmin mittavan uran Puolustusvoimissa ja puolustusministeriössä. Edeltäjänsä Pertti Laatikaisen tavoin Lehtisalo on sotilasarvoltaan prikaatikenraali. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä puolustusministeriön kansallisen puolustusyksikön johtajan tehtävistä.
–  Lehtisalolla on vankka kokemus työstä kokonaisturvallisuuden parissa sekä erinomaiset valmiudet MPK:n toiminnan ja yhteiskunnallisen roolin kehittämiseen. Myös hänen aiempi järjestökokemuksensa osaltaan puolsi valintaa MPK:n hallituksen puheenjohtaja professori Mika Hannula kertoo tiedotteessa.

MPK tuttu entuudestaan

Lehtisalo on aiemmin työskennellyt muun muassa Jääkäriprikaatin komentajana ennen siirtymistään puolustusministeriön palvelukseen vuonna 2017.
MPK on Lehtisalolle organisaationa tuttu, sillä hän toimi selvitystyöryhmän puheenjohtajana, joka kartoitti MPK:n sotilaallisen koulutuksen organisointia osaksi Puolustusvoimia. Lisäksi hän on toiminut puolustusselonteon valmisteluryhmän varapuheenjohtajana sekä asevelvollisuuden parlamentaarisen komitean sotilaallisen maanpuolustuksen jaoston johdossa.
Lehtisalo on syntynyt vuonna 1964, hän on naimissa ja hänellä on kolme lasta. Hänet tunnetaan myös pitkän linjan hevoskasvattajana ja hän toimi Suomen Hippos ry:n puheenjohtajana vuosina 2016–2018. 
Kaikkiaan MPK:n toiminnanjohtajaan haki 16 henkilöä, joista viisi haastateltiin.