• Puolustusvoimat

Arrow 24 -harjoitus tuo brittien Apache-helikopterit Niinisalon Pohjankankaalle

Tämän kevään Arrow-harjoituksessa on mukana joukkoja myös Latviasta ja Virosta. Yhteensä harjoitukseen osallistuu noin 2 600 henkilöä.

Paavo Airo

Maavoimien mekanisoitu Arrow-harjoitus järjestetään jälleen keväällä Niinisalon Pohjankankaalla. Arkistokuva Arrow 23 -harjoituksesta.

Maavoimien mekanisoidussa Arrow 24 -harjoituksessa nähdään tänä keväänä suomalaisten lisäksi joukkoja Iso-Britanniasta, Latviasta ja Virosta. Yhteensä harjoitukseen osallistuu Niinisalon Pohjankankaalla noin 2 600 henkilöä, joista suurin osa on suomalaisia varusmiehiä. Harjoitus kehittää mekanisoitujen joukkojen toiminnan lisäksi yhteistoimintaa ilmatuen kanssa. Brittien 200 henkilön vahvuisen joukon pääkalustona ovat AH-64E Apache -taisteluhelikopterit, AW159 Wildcat -monikäyttökopterit ja CH-47 Chinook -kuljetushelikopterit. Myös Suomen maavoimien helikoptereita käytetään harjoituksessa.

Latvian joukkojen pääkalustona ovat Scimitar-rynnäkköpanssarivaunut ja Spartan-miehistönkuljetusvaunut. Virolaisten joukkojen pääkalustona toimivat CV9035-rynnäkköpanssarivaunut.

Arrow 24:n johtaa Panssariprikaati, mutta harjoituksessa on joukkoja useasta Maavoimien joukko-osastosta. Harjoitus alkaa 26. huhtikuuta ja päättyy 14. toukokuuta.

– Jotta toiminta pataljoonan ja taisteluosaston viitekehyksessä onnistuu, on eri aselajien välisen yhteistoiminnan oltava mutkatonta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Huollon ja tukevien joukkojen toiminnan on sujuttava saumattomasti. Lisäksi joukkojen on kyettävä yhteistoimintaan ilmatuen kanssa, jota tässä harjoituksessa edustaa muun muassa brittien AH-64E Apache-taisteluhelikopteriosasto, Panssariprikaatin komentaja eversti Juhana Skyttä sanoo tiedotteessa.

Harjoitus toimii myös osallistuvien suomalaisten varusmiesten tärkeimpänä ampumaharjoituksena, Skyttä sanoo.