• Puolustusvoimat

Ensi viikolla vilkasta lentotoimintaa – 20–30 Hornetia harjoittelee päivittäin

Ilmavoimat järjestää Ilmahanki 22 -lentotoimintaviikon 7.–10. helmikuuta.

Paavo Airo

Ilmavoimien Hornetit tukeutuvat kotitukikohtiinsa Rissalaan ja Rovaniemelle. Ruotsalaiset Gripenit lentävät harjoitukseen kotimaansa tukikohdista.

20–30 Ilmavoimien F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjää osallistuu päivittäin Ilmahanki 22 -lentotoimintaviikolle 7.–10. helmikuuta välisenä aikana. Ilmavoimien oli alun perin tarkoitus järjestää vuoden pääsotaharjoitus Hanki 22 kyseisellä viikolla, mutta siihen liittyvät reserviläisten kertausharjoitukset siirtyivät myöhempään ajankohtaan koronatilanteen vuoksi.

Siirretyn Hanki-harjoituksen lentotoiminta korvataan osittain 7.–10. helmikuuta toteutettavilla ilmaoperaatioilla.

Hornetien lisäksi lentokierroksilla on mukana Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekalustoa. Myös Ruotsin ilmavoimien JAS 39 Gripen -hävittäjien kanssa lennetään yksittäisiä yhteistoimintakierroksia.

– Viikon aikana ylläpidämme ja kehitämme Hornet-ohjaajien ja taistelunjohtajien taitoja kustannustehokkaasti vallitsevassa koronatilanteessa. Myöhemmin tänä vuona lentotoimintaan yhdistetään siirretyt reserviläisten kertausharjoitukset ja laajan tukikohtajärjestelmän toiminta, Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Timo Herranen sanoo tiedotteessa.

Viikon 6 operaatioihin osallistuvat Lapin ja Karjalan lennostojen Hornetit tukeutuvat kotitukikohtiinsa Rovaniemelle ja Rissalaan. Ruotsalaiset Gripenit lentävät kotimaassaan sijaitsevista tukikohdista.

Ilmaoperaatiot suuntautuvat pääosin Ilmavoimien päivittäisen lentotoiminnan harjoitusalueille. Lentotoimintaa on maanantaista torstaihin 7.–10. helmikuuta kello 8–22 välisenä aikana.

Lue myös: 28.01.2022 Hornet iskee JDAM-täsmäpommilla Pahkajärvellä – video