• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Gona Podcast: Mitä maanpuolustustahto on ja miten se näkyy Ukrainan sodassa?

Reserviläisen Gona Podcastin uusimmassa jaksossa vierailijana on maanpuolustustahtoon työssään perehtynyt Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija FT Miina Kaarkoski.

Reserviläisen Gona Podcastin tuoreimman kauden toisessa jaksossa käsitellään maanpuolustustahtoa. Vieraana on Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija FT Miina Kaarkoski.

Käsittelyssä on maanpuolustustahto yleisesti, mutta myös puolustustahdon merkitys Ukrainan sodassa. Ukrainalaiset ovat osoittaneet sodassa Venäjää vastaan, miten paljon hyökkäyksen kohteena olevan kansan maanpuolustustahdolla on väliä.

– Ukrainalaisten maanpuolustustahto on osoittanut sen, että kansalaisten osoittamalla tahtotilalla on ihan konkreettinen merkitys suorituskyvylle ja sille, että pystytään pärjäämään. Sillä on myös ollut se merkitys, että muut maat ovat varmaan olleet halukkaita tukemaan ukrainalaisia, kun he ovat itse kantaneet taakan ja osoittaneet halua puolustaa, Kaarkoski sanoo.

Uusin jakso on kuunneltavissa sekä Spotifyssa että Youtubessa. Linkit jaksoon löytyvät alta. Seuraava Gona Podcastin jakso ilmestyy ensi keskiviikkona.