• Kalusto

Haluna tarjota laatua reserviläisille ja viranomaisille

5.11 Tactical avasi Euroopan ensimmäisen lippulaivamyymälänsä Helsinkin.

Tuomas Kaarkoski

Pitkän etsimisen jälkeen myymälätilat löytyivät Helsingin Konalasta.

Taktisia vaatteita ja suojavarusteita myyvä amerikkalainen 5.11 Tactical on avannut liikeensä Helsinkiin. Konalassa sijaitsevan myymälän piti alun perin aueta jo keväällä, mutta korona sotki aikataulut. Samalla myymälä on brändin ensimmäinen lippulaivamyymälä koko Euroopassa. Jo aiemmin brändi avasi suomalaisille suunnatun verkkokauppansa.

– Hampurissa on jo entuudestaan 5.11:n myymälä, mutta heillä ei ole omaa verkkokauppaa niin kuin meillä on. Toki Euroopassa on myös muita jälleenmyyjiä, jotka myyvät meidän tuotteitamme muiden merkkien rinnalla, myymäläpäällikkö Jemina Pekkala kertoo.

Pekkalan mukaan heidän asiakaskuntansa koostuu lähinnä reserviläisistä, viranomaisista ja muista alan harrastajista. Pekkalan mukaan alan ihmisille 5.11 on merkkinä entuudestaan jo hyvin tuttu.

– He tietävät, mikä on laadukasta ja mitä he haluavat. Monia meidän asiakkaitamme kiinnostaa kaikki valmistusmaasta materiaaleihin, kestävyys on meillä tärkeässä osassa.

Pekkalan mukaan alku noin 400 neliömetrin liiketiloissa on lähtenyt hyvin käyntiin ja asiakkaat ovat löytäneet paikan. Tulevaisuudessa yritys haluaisi tavoittaa yhä vahvemmin nimenomaan viranomaistoimijat.

– Tavoittelemme viranomaisyhteistyötä, että he muodostaisivat pääosan asiakaskunnasta, kuten maailmanlaajuisestikin asia on. Suomessa reserviläisyys on tietysti niin iso asia, että heitä haluamme myös toki tänne asiakkaiksemme.

 

Kilpailua on

Pekkalan mukaan myymälän perustaminen on ollut kaikkine tilojen etsimisineen useamman vuoden projekti. Miksi 5.11 sitten päätyi juuri Konalaan, josta löytyy jo kivenheiton päästä sekä Varusteleka että toinen alan vahva toimija viranomainen.fi?

– Onhan tässä kieltämättä nyt sellainen alan pyhä kolminaisuus, kun on kilpakumppaneita lähellä. Tänne on helppo tulla. Autolla pääsee helposti, bussit kulkevat monesta suunnasta ja junallakin olemme kävelymatkan päässä, Pekkala kertoo.

Alkujaan 5.11 valmisti kiipeilyhousuja. Pekkalan mukaan eräs FBI:lla työskennellyt otti aikanaan housut testiin ja tämän jälkeen asiat alkoivat pyöriä uuteen suuntaan.

– Housut ovat kategoriana ehdottomasti meidän klassikkotuotteitamme, varsinkin Stryke- ja Apex-mallit. Näiden lisäksi Rush-sarjan reppuja menee aina.