• Puolustusvoimat

Hornetit harjoittelevat parin viikon ajan Kauhavaan tukeutuen

Lentotoimintaa on Kauhavan, Jyväskylän ja Oulun välisellä maa-alueella sekä Kokkolan ja Oulun välisellä merialueella Lakeus 21 -harjoituksessa.

Ilmavoimat

Ilmavoimat harjoittelee säännöllisesti tukeutumista muualle kuin kotitukikohtiin, jotta hävittäjäkalusto voidaan tarvittaessa hajauttaa eri puolille Suomea.

Ilmavoimien Hornet-hävittäjät osallistuvat 17.–26. elokuuta Lakeus 21 -lentotoimintaharjoitukseen, jossa ne tukeutuvat arkisin Kauhavan lentopaikalle. Harjoituksessa on käytössä 6–7 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Lentotoiminta suuntautuu pääasiassa Kauhavan, Jyväskylän ja Oulun väliselle maa-alueelle sekä Kokkolan ja Oulun väliselle merialueelle.

Toiminnasta saattaa aiheutua meluhäiriöitä. Sitä pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä ja noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Ensimmäisen harjoitusviikon toteuttaa Lapin lennosto ja toisen Karjalan lennosto. Ensimmäisellä viikolla lentotoimintaa on tiistaista perjantaihin 17.­–20.8. ja toisella viikolla maanantaista torstaihin 23.–26.8. päivittäin kello 7–23 välisenä aikana. Viikonloppuisin lentotoimintaa ei ole.

Harjoituksessa ei käytetä ampumatarvikkeita tai lentokoneiden omasuojaheitteitä.