• Puolustusvoimat

Keikat peruttiin, Varusmiessoittokunta julkaisee joka viikko musiikkia Youtubessa

Kasarmistudio-sarjassa kuullaan eri musiikkityylejä varusmiesten esittämänä.

Paavo Airo

Varusmiessoittokunnan kesäkuun keikat on peruttu, mutta 30-vuotisjuhlakiertue saatetaan järjestää elokuussa. Arkistokuva.

Kun Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan lähiaikojen keikat peruttiin, täytyi keksiä jokin muu tapa esiintyä. Soittokunta päätti alkaa julkaista joka tiistai ja perjantai kasarmilla tuotettuja musiikkivideoita. Ensimmäiset Kasarmistudio-videot julkaistiin tällä viikolla.

– Tulossa on todella monipuolista tuotantoa, koska soittokunnan kokoonpanokin on monipuolinen. Siihenhän kuuluu esimerkiksi Showbändiä, Viihdebändiä ja Konserttisoittokuntaa. Bändimusiikin voisi ajatella toimivan esimerkiksi nuoremmalle väelle ja klassisen musiikin toisille kohderyhmille, Varusmiessoittokunnan tiedottaja, kersantti Hanna Lehmonen kertoo.

Tämän kesän isoista tapahtumista muun muassa Puolustusvoimien Kesäkiertue peruttiin koronaviruksen takia. Seuraava kiertue järjestetään kesäkuussa 2021. Myös muut julkiset esiintymiset on peruttu kesäkuulta.

– Tosi harmillista, että kesäkuukin nyt tyhjentyi kokonaan keikoista. Pidämme peukut pystyssä, että elokuussa saataisiin järjestettyä Varusmiessoittokunnan 30-vuotisjuhlakiertue.

 

Panssariprikaatiin kuuluva soittokunta oli mukana Uudenmaan virka-avussa. Korona-aikana rytmi on poikkeuksellinen. Neljän viikon palvelusta seuraa kahden viikon loma. Neljästä palvelusviikosta kaksi vietetään maastossa ja kaksi kasarmilla. Musiikkivideoita tehdään nopealla tahdilla kasarmiviikkojen aikana.

– Mukava pieni kiireen tuntu tässä on, kun parin kasarmiviikon aikana ajastetaan tuotantoa siten, että videoita saataisiin joka viikko ulos.

Varusmiessoittokunnan Youtube-kanavalla julkaistaan myös haastatteluja. Tänään perjantaina julkaistun Showbändin esittämän Sax-kappaleen voi katsoa alla olevalta videolta. Tiistaina kanavalla julkaistiin Jousiorkesterin esittämä Obilivion.