• Puolustusvoimat

KS: 298 naista haki erikoisjoukkojen reserviin

”OIemme tyytyväisiä kiinnostuksen määrään”, everstiluutnantti Jussi Kosonen kommentoi lehdelle.

Paavo Airo

Utin jääkärirykmentissä testattiin laskuvarjojääkäriksi hakeneiden hiihtotaitoa vuonna 2019. Tänä vuonna naisille järjestettiin erikseen oma haku erikoisjoukkojen reserviin. Valinta- ja koulutustilaisuus järjestetään 8.–11. huhtikuuta.

Kouvolan Sanomat kertoo Utin jääkärirykmentin saaneen 298 hakemusta naisille suunnatussa erikoisjoukkohaussa. Hakuaika päättyi viime sunnuntaina.

– OIemme tyytyväisiä kiinnostuksen määrään, rykmentin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Jussi Kosonen sanoo lehdelle.

Valinta- ja koulutustilaisuus järjestetään 8.–11. huhtikuuta. Osa hakijoista kutsutaan siihen, mutta tarkkaa määrää ei ole vielä päätetty.

Tehtävät, joihin valittavat naiset sijoitetaan, selviävät keväällä.

– Nyt haimme naisia ensisijaisesti Utin jääkärirykmentin sodanajan joukkoihin. Pääosa tehtävistä tulee olemaan ihan kenttätason tehtäviä. Niitä varten valitut osallistuvat säännöllisesti kertausharjoituksiin erillisen suunnitelman mukaisesti, Kosonen sanoo.

Utin jääkärirykmentissä koulutetaan muiden muassa laskuvarjojääkäreitä ja Puolustusvoimien palkkalistoilla olevia erikoisjääkäreitä. Heidän koulutuksiinsa on tunnetusti erittäin kovat pääsyvaatimukset. Erikoisjoukkoreserviin valittaville naisille henkiset ominaisuudet ja sosiaaliset taidot ovat tärkeimpiä, mutta heidän odotetaan juoksevan 12 minuutin juoksutestissä vähintään 2 500 metriä.

Lue myös: 25.01.2021 Erikoisjoukkokurssin hakijamäärässä vahvaa kasvua, myös laskuvarjojääkäriksi haki viime vuotta useampi

02.03.2019 Halu haastaa itseä motivoi hakemaan laskuvarjojääkäriksi – seurasimme valintakokeita Kouvolassa ja Utissa päivän ajan