• Puolustusvoimat

Leka-harjoitus tuo noin 100 panssarivaunua ja 700 ajoneuvoa Niinisalon Pohjankankaalle

Maavoimat järjestää mekanisoidun harjoituksen marraskuun alussa.

Tuomas Kaarkoski

100 panssarivaunun ja 700 ajoneuvon lisäksi Leka-harjoitukseen osallistuu noin 3 500 henkilöä, joista osa on reserviläisiä.

Maavoimat järjestää 2.–11. marraskuuta mekanisoidun harjoituksen Niinisalon Pohjankankaalla. Panssariprikaatin johtamaan Leka-harjoitukseen osallistuu noin 100 panssarivaunua, 700 ajoneuvoa ja noin 3 500 henkilöä, Maavoimat kertoo tiedotteessaan. Osallistujat ovat varusmiehiä, reserviläisiä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa.

Harjoitus muodostuu taistelu- ja ampumavaiheesta. Ensin joukot harjoittelevat mekanisoidun joukon hyökkäystaistelua sekä eri aselajien ja yksiköiden yhteistoimintaa. Toisessa vaiheessa järjestetään kovapanosammunnat.

Harjoituksessa ovat mukana kaikki Maavoimien joukko-osastot paitsi Kainuun prikaati. Myös Merivoimien Uudenmaan prikaatista osallistuu harjoitukseen joukko. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja eversti Tero Ylitalo.

Pääosa harjoituksen raskaasta kalustosta siirtyy Niinisaloon junakuljetuksin. Maanteillä harjoitus näkyy marssiosastoina 1. ja 2. marraskuuta sekä paluupäivinä, jotka jakautuvat välille 6.–11. marraskuuta.