• Puolustusvoimat
  • Kalusto

Maavoimille Sako TRG M10 -tarkkuuskiväärejä 11 miljoonalla eurolla

Sako TRG M10:llä voidaan ampua yli 1 400 metrin etäisyydelle.

Sako

Sako TRG M10 on pulttilukkoinen, lipassyöttöinen tarkkuuskivääri, joka varustetaan Maavoimien käytössä suurentavalla optisella tähtäimellä.

Puolustusvoimat hankkii Maavoimille lisää tarkkuuskiväärejä. Sako oy toimittaa TRG M10 -mallin tarkkuuskiväärijärjestelmiä, niiden varaosia ja tarkka-ampujan varusteita armeijan tarpeisiin. Hankinnan arvonlisäverollinen hinta on noin 11 miljoonaa euroa. Puolustusministeriö ja Sako tiedottivat hankinnasta maanantaina.

Sako TRG M10 on pulttilukkoinen, lipassyöttöinen tarkkuuskivääri, joka on varustettu suurentavalla optisella tähtäimellä. Aseessa käytetään 8.6 x 70 mm tarkkuuspatruunaa, ja sillä voidaan ampua yli 1 400 metrin etäisyydelle. Kiväärijärjestelmiin kuuluu myös vaihtokaliiperisarja, joka mahdollistaa ammunnan harjoittelun samoilla patruunoilla kuin kiväärijärjestelmällä M23, jota Puolustusvoimat on kehittänyt yhdessä Sakon kanssa.

Kiväärijärjestelmä M23 ja Puolustusvoimien tällä hetkellä käytössä olevat tarkkuuskiväärit on esitelty tässä Reserviläisen artikkelissa.

TRG M10 -tarkkuuskiväärijärjestelmään liittyvän kaupan yhteydessä Maavoimille hankitaan tähystyskaukoputkia, laseretäisyysmittareita ja ampumatukia.

Myöhemmin samalla viikolla Sako tiedotti, että myös NYPD hankkii Sako TRG M10 -kiväärejä.

Lue myös

  • Kalusto

NYPD hankkii Sako TRG M10 -kiväärejä – Suomen maavoimat hankkii samoja aseita

New Yorkin poliisi saa käyttöönsä Sako TRG M10 -tarkkuuskiväärejä.
  • Kalusto

Sakolta uusia tarkkoja työkaluja

Usein mainitaan, miten Suomi on tykistön suurvalta. Samassa sarjassa painivat myös tarkka-ampujamme. Simo Häyhän tunnettuus maailmalla on edelleen häkellyttävä.