• Kalusto
  • Puolustusvoimat

Merivoimat suoritti TP47-torpedon ensimmäiset ammunnat Saaristomerellä

TP47-torpedoa kuvaillaan lähes äänettömäksi ja edeltäjäänsä nopeammaksi. Saabin toimittama TP47 on suunniteltu erityisesti sukellusveneiden torjuntaan ja toimimaan Itämeren olosuhteissa.

Saab

Havainnekuva TP47-torpedosta.

Merivoimat suoritti keskiviikkona ensimmäiset ammunnat TP47-torpedolla. Hamina-luokan ohjusveneet PGG Pori ja PGG Hamina osallistuivat vastaanottoammuntoihin Saaristomerellä.

TP47 on Saabin toimittama päivitetty versio TP45-tyypin torpedosta. Ne ovat saman kokoisia, joten molempia voidaan käyttää Hamina-luokan ohjusveneillä.

M/20-torpedoheittimet asennettiin Hamina-luokan veneisiin peruskorjauksen yhteydessä.

Merivoimat kuvailee tiedotteessaan TP47:ää lähes äänettömäksi ja edeltäjäänsä nopeammaksi, paremmin ohjattavaksi ja edistyneemmäksi hakeutumaan määritettyyn maaliin. TP47-torpedo on tarkoitettu erityisesti sukellusveneiden torjuntaan, mutta sillä voidaan vaikuttaa myös pinta-aluksiin. Ruotsalaisen Saabin valmistama TP47 on suunniteltu toimimaan Itämeren saaristoisissa olosuhteissa ja matalissa vesissä.

Merivoimat julkaisi sosiaalisessa mediassa videon ammunnoista:

TP47 tulee käyttöön myös Merivoimien Pohjanmaa-luokan korvetteihin. Maanantaina kerrottiin Rauma Marine Constructionsin aloittaneen ensimmäisen korvetin tuotannon. Laivue 2020 -hankkeeseen liittyvät monitoimikorvetit rakennetaan turvallisuussyistä uuden monitoimihallin sisällä. Aluksia rakennetaan yhteensä neljä ja koko hankkeen on arvioitu valmistuvan vuoteen 2029 mennessä.