• Vapaaehtoinen maanpuolustus

MPK:n valtionavustusten käytön tarkastus päätökseen

Ministeriö katsoo, etteivät avustusten kohdentamisten virheet ole johtuneet tahallisesta tai rikollisesta toiminnasta.

Hanna-Maija Raitio

Puolustusministeriön MPK:hon kohdistunut valtionavustusten käytön tarkastus koski kymmenen vuoden ajanjaksoa. Arkistokuva MPK:n harjoituksesta.

Maanpuolustuskoulutus MPK:n valtionavustusten käytön tarkastus on saatu päätökseen. Puolustusministeriön tarkastuksissa löytyi virheellisiä valtionavustusten kohdentamisia oikeudenkäynti-, perintä-, rahoitus- ja viestintäkuluissa vuosien 2011–2021 välillä. Ministeriön arvion mukaan virheet eivät kuitenkaan ole aiheutuneet tahallisesta tai rikollisesta toiminnasta. Ministeriö perii MPK:lta valtionapua takaisin korkoineen 49 108 euroa. Kyseisenä kymmenen vuoden ajanjaksona MPK on saanut yhteensä valtionapua yli 24 miljoonaa euroa.

Vuodesta 2020 alkaen ministeriö on myöntänyt MPK:lle tukea noin 5 miljoonaa euroa vuodessa ja sitä ennen noin 2 miljoonaa euroa vuodessa.

MPK:n vuoden 2021 taloushallintoon ei kohdistunut huomautuksia.

– Hyvä, että tämä pitkä prosessi on vihdoinkin ohi ja voimme jatkossa keskittyä koulutuksen kehittämiseen ja toteuttamiseen. Olemme korjanneet kustannuslaskentaamme liittyvät puutteet heti, kun sellaisia on tullut esille, MPK:n hallituksen puheenjohtaja Mika Hannula sanoo tiedotteessa.

 

Lue myös: 02.06.2021 MPK:n valtionavustusten maksaminen jatkuu – ”Toimintaa voidaan jatkaa kuten kuuluukin”