• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Reserviläisen marraskuun digilehti luettavissa

Reserviläisen digilehdessä asiaa muun muassa reservin ylennyksistä, opistoupseereista ja Saabin Carl-Gustaf-singosta.

Sotamuseo/Puolustusvoimat

Uudenmaan jääkäripataljoona täytti viime vuonna sata vuotta. Joukko on ajan saatossa muovautunut polkupyöräjoukosta moderneiksi kaupunkitaistelijoiksi.

Reserviläisen numero 7/2022 on ilmestynyt. Digilehti on luettavissa Lehtiluukussa tästä linkistä.

Lehden Ajankohtaista-osiossa kerrotaan muun muassa, kuinka ylennyksen voi saada reservissä ja mitä siihen vaaditaan. Opistoupseereja on yhä rivissä yli 1 000, selviää myös Ajankohtaista-sivuilta. Reserviläisjärjestöjen jäsenkasvu on ollut tänä vuonna vahvaa – Reserviläisliittoon on liittynyt jopa 10 000 uutta jäsentä.

Vaikuttaja-palstalla haastatellaan tutkija Suvi Kouria, jonka tuore väitöskirja käsittelee upseerien identiteettiä.

Historia-osiossa tutustutaan sekä Bernard Montgomeryn uraan että Uudenmaan jääkäripataljoonan tarinaan.

Kalusto-osiossa kerromme Saabin Carl-Gustaf-singosta. Varusvarasto-palstalla puolestaan käsittelyssä ovat Aku Selvatica Tactical Mid GTX -kengät.

Näin luet Reserviläisen näköislehden:

Mene osoitteeseen https://www.lehtiluukku.fi/lehdet/reservilainen/

Paina yläreunan kirjaudu-painiketta ja kirjaudu sisään. 

Jos sinulla ei ole vielä Lehtiluukun tunnuksia, paina ensin kirjaudu-painiketta ja sen jälkeen näytölle aukeavaa luo uusi käyttäjätunnus -linkkiä ja luo itsellesi tunnukset. Tunnusten tekeminen on maksutonta. Tämä tarvitsee tehdä vain kerran.

Jos olet Reserviläisliiton tai Suomen Reserviupseeriliiton jäsen, paina aktivoi tilaajatunnus -linkkiä ja syötä tilaajatunnuksesi. Tilaajatunnus on sama kuin reserviläisjärjestösi jäsennumero. Helpoiten jäsennumeron löydät liittosi jäsenkortista.

Mikäli et ole jäsen, voit ostaa ylemmästä linkistä lehden irtonumeron.

Syötettyäsi voimassa olevan tilaajatunnuksesi järjestelmä päästää sinut lukemaan uusinta Reserviläistä ja lehden arkistoa. Antoisia lukuhetkiä!