• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Sami Saarinen voitti SRA:n TST-cupin

Ensimmäisen kerran järjestetty sovelletun reserviläisammunnan turnaus jatkuu tänä vuonna.

Mitalikolmikko Jari-Pekka Walden (hopeaa), Sami Saarinen (kultaa) ja Miika Sotikov (pronssia) poseerasi kameralle TST-cupin päätyttyä. Oikealla seremoniamestari Toni Sarro, joka oli cupissa neljäs. Voittaja Saarisella on kilpailun kiertopalkintokilpi.

Valkeakosken Reserviupseerikerho nappasi ensimmäisen kerran järjestetyn sovelletun reserviläisammunnan eli SRA:n TST-cupin kaksoisvoiton. 10 osakilpailun jälkeen Sami Saarisella oli koossa 215 ja Jari-Pekka Waldenilla 210 pistettä. Kolmanneksi tuli Miika Sotikov Liperin Reserviläisistä 180 pisteellä. 

Cupiin osallistui vuoden aikana yhteensä 107 kilpailijaa. Jatkoa on luvassa tänä vuonna. 

– Sarja meni kokonaisuudessaan hyvin, kilpailijat sekä yhteistyötahot olivat tyytyväisiä ja kiinnostusta on myös tulevalle kaudelle. Useat yhteydenotot kertovat myös, että uusia kilpailijoita on tulossa mukaan ja yhteistyötahot ovat lähdössä mukaan tukemaan sarjaa palkinnoilla, yksi cupin puuhamiehistä, Toni Sarro Porvoon Reserviupseerikerhosta kertoo.

SRA:n TST-cupia on esitelty tarkemmin tässä Reserviläisen artikkelissa. Kilpailuissa on muun muassa tietyt varustesäännöt ja varusteiden tulee painaa vähintään 12 kiloa. Vuoden 2017 kilpailun ohjelma tulee TST-cupin omille nettisivuille. Myös muun muassa kilpailun säännöt ja kaikki tulokset löytyvät sieltä.

Sovellettua reserviläisammuntaa lajina on esitelty videon kanssa tässä artikkelissa. Pohjois-Karjalan aluetoimiston päällikkö, eversti Asko Valta sanoi kesällä Reserviläiselle, että SRA:sta voitaisiin ottaa mallia myös varusmiesten koulutukseen.

2016-09-28 01.03.34Esimerkiksi tältä voi näyttää TST-cupin kilpailijan varustus, jonka pitää painaa vähintään 12 kiloa. Kuva: Toni Sarro