• Puolustusvoimat

SVT: Presidentti Niinistö kysyi Putinilta, miksi Venäjä pommittaa viattomia siviilejä Ukrainassa – Putin ei vastannut mitään

Niinistö muistutti Putinia, ettei Kiovan, Harkovan ja Mariupolin pommittamisella ole mitään tekemistä "Donbassin suojelemisen" kanssa.

Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Sauli Niinistö muistutti puhelimessa Venäjän presidentti Vladimir Putinia, ettei siviilien pommittamisella muun muassa Kiovassa ole mitään tekemistä ”Donbassin suojelemisen” kanssa. Niinistön mukaan Putin ei vastannut tähän mitään.

Ruotsin yleisradio SVT haastatteli presidentti Sauli Niinistöä ajankohtaisista Natoon ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvistä asioista. Niinistö kertoi haastattelussa kysyneensä Venäjän presidentti Vladimir Putinilta puhelinkeskustelussa, miksi Venäjä pommittaa Ukrainassa viattomia siviilejä. Niinistö ei kuitenkaan saanut Putinilta vastausta kysymykseensä.

– Kysyittekö häneltä (Putinilta), miksi venäläiset joukot ovat hyökänneet siviilien kimppuun? SVT:n toimittaja kysyi Niinistöltä.

Niinistö kertoi, että koska Putinilla on oma selityksensä, jonka mukaan venäläiset suojelevat Itä-Ukrainan Donbassia, hän muistutti Putinia, että nyt Venäjä pommittaa lapsia, naisia, ihmisiä Kiovassa, Harkovassa ja Mariupolissa, eikä niillä ole mitään tekemistä Donbassin kanssa.

– Ja mitä Putin vastasi? toimittaja kysyi Niinistöltä.

– Ei mitään.

– Vain hiljaisuutta?

– Aina voi vaihtaa puheenaihetta, Niinistö jatkoi hieman naurahtaen.

Haastattelu on katsottavissa SVT:n sivuilla. Englanninkielinen haastattelu on tekstitetty ruotsiksi. Niinistö kertoo videolla keskustelustaan Putinin kanssa noin 34 minuutin kohdalla.

SVT:n haastattelusta uutisoi Suomessa myös Helsingin Sanomat.