• Puolustusvoimat

Utin jääkärirykmentin harjoitus tuo erikoisjoukkoja ja helikoptereita Pohjois-Suomeen – Northern Griffin 24 alkaa ensi viikolla

Northern Griffin kestää hieman yli kuukauden. Harjoitukseen osallistuu joukkoja myös Yhdysvalloista ja Euroopasta.

Puolustusvoimat

Northern Griffin järjestettiin myös vuonna 2020. Vaativassa talviolosuhdeharjoituksessa erikoisjoukot liikkuvat pääosin suksilla ja lumiajoneuvoilla sekä majoittuvat maastossa pienissä partiokokoonpanoissa.

Utin jääkärirykmentti johtaa Pohjois-Suomessa Northern Griffin 24 -talviolosuhdeharjoituksen, joka kestää hieman yli kuukauden. 12.2.–15.3. kestävään harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien henkilöstöä, reserviläisiä ja varusmiehiä sekä joukkoja Yhdysvalloista ja Euroopasta. Yhteensä harjoitukseen osallistuu noin 900 henkilöä eri vaiheissa.

Northern Griffinissä harjoitellaan Puolustusvoimien erikoisjoukkojen ja erikoisjoukkoilmailun yhteistoimintaa muiden viranomaisten sekä kansainvälisten kumppanien kanssa Lapissa. Harjoitustoimintaa on myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Northern Griffiniin osallistuu Maavoimien NH90-helikoptereita Utin jääkärirykmentistä. Helikopterit ja harjoitusammunnat voivat aiheuttaa meluhaittaa harjoitusalueella.

Northern Griffin 24 sijoittuu Puolustusvoimien harjoituskalenteriin osittain samaan aikaan Norjan johtaman Nordic Response 24:n kanssa, joka järjestetään 4.–15. maaliskuuta. Nordic Responsessa harjoitellaan Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa, ja senkin aikana Lapissa nähdään myös joukkoja muista Nato-maista ja Ruotsista.

Lue myös

  • Puolustusvoimat

Laskuvarjojääkäreiden koulutukseen haki ennätykselliset 623 henkilöä – hakijoiden määrä kasvanut lähes parilla sadalla kahdessa vuodessa

Myös erikoisjoukkokurssille tuli ennätysmäärä hakemuksia, 162. Erikoisjoukkokurssille voi nyt hakea enintään 30 vuotta täyttänyt. Aiemmin ikäraja oli 25 vuotta.