• Puolustusvoimat

Vääpeli Enrico Annus valittiin vuoden aliupseeriksi

Vääpeli Annus työskentelee Puolustusvoimien erikoisjoukkojen ja Utin jääkärirykmentin komentoaliupseerina.

Tuomas Kaarkoski

Enrico Annus esitteli erikoisjoukkojen varusteita medialle Utin jääkärirykmentissä kesällä 2022.

Aliupseeriliitto on valinnut vääpeli Enrico Annuksen vuoden 2022 aliupseeriksi. Nimitys julkistettiin liiton edustajakokouksessa Kouvolassa 9.11.2022. Annus palvelee Puolustusvoimien erikoisjoukkojen ja Utin jääkärirykmentin komentoaliupseerina. Reserviläinen haastatteli Annusta aiemmin tänä vuonna, ja hänen työstään erikoisjoukoissa voi lukea tästä artikkelista.

Aliupseeriliiton palkitsemisperusteissa todetaan, että Annus nauttii laajalti arvostusta niin vertaisten, alaisten kuin esimiesten silmissä. Annuksen työtovereiden mukaan hän asettaa aina yhteisen edun oman etunsa edelle. Hän on luotettava, avulias, rauhallinen, ammattitaitoinen ja isolla sydämellä ja kovalla sisulla varustettu taistelija.

Annus on toiminut vaativissa kansallisen puolustuksen erikoisjoukkotehtävissä, virka-aputehtävissä sekä kansainvälisissä tehtävissä. Hän on pitkän uransa aikana osallistunut Puolustusvoimien erikoisjoukkojen toiminnan kehittämiseen ja toimii myös erikoisjoukoissa työskentelevien aliupseerien luottamusmiehenä.

Utin jääkärirykmentti kertoi asiasta torstaina Twitter-tilillään:

Lisää aiheesta

  • Puolustusvoimat

Pitkä ja raskas polku operaattoriksi

Erikoisjoukoissa pärjääminen vaatii rautaisen kunnon lisäksi myös henkistä kanttia ja vahvoja sosiaalisia taitoja.