• Puolustusvoimat

Yli 1 500 naista haki vapaaehtoiseen asepalvelukseen

Hakijamäärä on historian toiseksi suurin.

Puolustusvoimat

Vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeneiden naisten määrä, 1 588, on historian toiseksi suurin. Ennätys on vuoden takaa, 1 675. Arkistokuva.

1 588 naista haki tänä vuonna vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Haku päättyi kuun vaihteessa, ja se toteutettiin ensimmäistä kertaa sähköisesti.

Hakijamäärä on kaikkien aikojen toiseksi suurin. Ennätys on vuoden takaa, 1 675 hakijaa.

Maavoimien esikuntapäällikkö kenraalimajuri Kim Mattsson kommentoi tiedotteessa naisten roolin maanpuolustuksessa kasvavan entisestään ikäluokkien pienentyessä.

– Naisten motivaatio palveluksen suorittamiseen on korkea, ja he pärjäävät palveluksessa erinomaisesti. Tarvitsemme naisten osaamista myös palveluksen jälkeen. Palveluksessa opittuja taitoja voi ylläpitää ja kehittää esimerkiksi reservin joukkojen harjoituksissa, palkattuna Puolustusvoimissa tai kriisinhallintatehtävissä, Mattsson sanoo.

Palvelukseen hakeneet naiset kutsutaan hakemuksen perusteella aluetoimiston järjestämään valintatilaisuuteen, jossa heidät haastatellaan ja heidän terveydentilansa tarkistetaan. Valintatilaisuudessa hakija voi esittää koulutusta ja palvelusta koskevia toiveita.