• Puolustusvoimat

2 000 reserviläistä osallistuu Maavoimien pääsotaharjoitukseen Pohjois-Karjalassa

Yhteensä 8 000 sotilasta harjoittelee Kontio 22:ssa. Harjoituksessa on noin 1 400 ajoneuvoa.

Paavo Airo

Kontio 22 -harjoitukseen osallistuu sekä varusmiehiä että reserviläisiä. Arkistokuva Kaakko 19 -harjoituksesta.

Maavoimien tämän vuoden pääsotaharjoitus Kontio 22 järjestetään Pohjois-Karjalassa 25.11.–2.12.2022. Harjoitukseen osallistuu noin 2 000 reserviläistä. Varusmiehiä harjoituksessa on 4 800 ja sotilaita yhteensä 8 000.

Maavoimat harjoittelee eri aselajien yhteistoimintaa sekä myös yhteistyötä Ilmavoimien ja Rajavartiolaitoksen kanssa. Maavoimista Kontio 22 -harjoituksessa on joukkoja useasta eri joukko-osastosta. Pääosan harjoitusjoukoista muodostavat Kainuun prikaati, Porin prikaati, Karjalan prikaati ja Panssariprikaati. Kansainvälisiä joukkoja harjoitukseen ei osallistu.

Harjoituksen johtaja, Kainuun prikaatin komentaja prikaatikenraali Manu Tuominen sanoo harjoituksen kehittävän kykyä vastata nopeasti kehittyviin tilanteisiin.

– Harjoituksessa on mukana merkittävä määrä reserviläisiä, jotka pääsevät harjoittelemaan omaa tehtäväänsä monipuolisesti osana suurempaa joukkoa. Osa reserviläisistä toimii harjoituksessa kouluttajina, Tuominen sanoo Maavoimien tiedotteessa.

Harjoitus toteutetaan Outokummun ja Valtimon välisellä alueella Sotinpuron harjoitusalueelle keskittyen. Harjoitusjoukkoja toimii myös Pohjois-Savossa Iisalmen ja Sonkajärven seudulla.

Merivoimat järjestää samoihin aikoihin syksyn pääsotaharjoituksensa. Freezing Winds 22 järjestetään 22.11.–2.12.