• Puolustusvoimat

Merivoimien syksyn pääsotaharjoituksessa mukana 5 000 henkilöä

Freezing Winds 22 on vahvasti kansainvälinen harjoitus, joka järjestetään Suomenlahdella.

Puolustusvoimat

Freezing Winds 22 -harjoitukseen osallistuu myös paljon ulkomaalaisia joukkoja.

Merivoimien syksyn pääsotaharjoitus Freezing Winds 22 tuo Suomen vesille paljon kansainvälistäkin voimaa.

22. marraskuuta alkavaan ja Suomenlahden sekä Saaristomeren alueella toteutettavan harjoituksen tavoitteena on harjoitella kansainvälisiä yhteisoperaatioita Suomen rannikon ja Itämeren olosuhteissa sekä harjoituttaa Merivoimia kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen. Kaikkiaan harjoitukseen osallistuu yli 5000 henkilöä.

– Jokavuotinen harjoituksemme tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden harjoitella vaativia taistelutehtäviä Itämeren marraskuisissa tuuli- ja valaistusolosuhteissa. Kansainvälisten kumppanien mukanaolo on erittäin tervetullut lisä Merivoimille. Yhteinen harjoittelumme lisää koko Itämeren alueen vakautta ja turvallisuutta, Merivoimien esikuntapäällikkö lippueamiraali Jukka Anteroinen toteaa.

Suomalaisten lisäksi harjoitukseen osallistuu SNMG1 eli kolme alusta kattava Naton pystyvä alusosasto sekä myös kolme alusta kattava miinantorjuntaosasto SNMCMG1. Naton ja ruotsalaisalusten lisäksi Yhdysvallat osallistuu harjoitukseen omalla merijalkaväen osastollaan ja Arleigh Burke -luokan hävittäjällään. Saksan kalustosta mukana puolestaan ovat miinantorjunta-alus FGS Dillingen sekä fregatti Chevalier Paul. Ranska lähettää harjoitukseen Croix Du Sud -miinantorjunta-aluksen.

Merivoimien lisäksi Ilmavoimat osallistuu harjoitukseen Hornet- ja Hawk-kalustolla, Maavoimat NH90-koptereilla ja Rajavartiolaitos omilla Dornier-valvontalentokoneillaan.

Maavoimien vuoden pääsotaharjoitus Kontio 22 järjestetään samoihin aikoihin Pohjois-Karjalassa.

Lue seuraavaksi:

  • Kalusto

Laivue 2020 -korvetit rakennetaan katon alla

Ilmavoimien HX-hanke hallitsi viime vuonna ilmatilaa julkisuudessa. Samaan aikaan toinen Puolustusvoimien strateginen hanke eli Laivue 2020 eteni taustalla kaikessa hiljaisuudessa.