• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Enigma, arktiset alueet ja rynnäkkökiväärit aiheina syyskuun Reserviläisessä

Ohjeet Reserviläisen näköislehteen kirjautumiseen löytyvät tästä artikkelista.

Puolustusvoimat

Reserviläisen syyskuun numerossa uppoudutaan niin kotimaan aiheisiin kuin kansainvälisiinkin aiheisiin, muun muassa arktisiin alueisiin. Kuvituskuva.

Syyskuun Reserviläisessä tutustutaan muun muassa Puolustusvoimien testattavina oleviin Sakon rynnäkkökivääreihin. Historiapalstalla puolestaan kerrotaan toisessa maailmansodassa käytetystä salauslaite Enigmasta.

Lehden Vaikuttaja-palstalla ääneen pääsee kesällä vapaaehtoisen maanpuolustuksen tarkastajana aloittanut eversti Eero Svanberg.

Kansainvälisiä aiheita lehdessä kommentoivat muun muassa MPKK:n erikoistutkija Matti Puranen Kiinaa käsittelevässä artikkelissa ja professori Tuomas Forsberg sekä kenraaliluutnantti Janne Jaakkola arktisia alueita koskevissa kysymyksissä.

Lehdessä kerrotaan myös muun muassa Keravalla kesällä avatusta uudesta ampumaradasta sekä kesällä Helsingissä järjestetystä Naton reserviläisjärjestöjen kesäkongressista.

Näin luet Reserviläisen näköislehden:

Mene osoitteeseen https://www.lehtiluukku.fi/lehdet/reservilainen/

Paina yläreunan kirjaudu-painiketta ja kirjaudu sisään. 

Jos sinulla ei ole vielä Lehtiluukun tunnuksia, paina ensin kirjaudu-painiketta ja sen jälkeen näytölle aukeavaa luo uusi käyttäjätunnus -linkkiä ja luo itsellesi tunnukset. Tunnusten tekeminen on maksutonta. Tämä tarvitsee tehdä vain kerran.

Jos olet Reserviläisliiton tai Suomen Reserviupseeriliiton jäsen, paina aktivoi tilaajatunnus -linkkiä ja syötä tilaajatunnuksesi. Tilaajatunnus on sama kuin reserviläisjärjestösi jäsennumero. Helpoiten jäsennumeron löydät liittosi jäsenkortista.

Mikäli et ole jäsen, voit ostaa ylemmästä linkistä lehden irtonumeron.

Syötettyäsi voimassa olevan tilaajatunnuksesi järjestelmä päästää sinut lukemaan uusinta Reserviläistä ja lehden arkistoa. Antoisia lukuhetkiä!

Lehti ilmestyy myös paperisena Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton jäsenille.