• Puolustusvoimat

Ensi vuoden pääsotaharjoitus Arctic Lock perutaan

Tilalle tulee korvaava kansallinen pääsotaharjoitus.

Tuomas Kaarkoski

Kansainvälinen Arctic Lock vaihtuu kansalliseen pääsotaharjoitukseen.

Puolustusvoimien ensi vuoden pääsotaharjoitus Arctic Lock on peruttu koronaviruksen takia. Peruttu harjoitus korvataan Puolustusvoimien omalla kansallisella pääsotaharjoituksella.

– Kansainvälinen harjoittelu on tärkeää, mutta tässä tilanteessa vielä tärkeämpää on pitää koronavirus aisoissa. Siksi Arctic Lock on perusteltua korvata kansallisella harjoituksella, puolustusministeri Antti Kaikkonen toteaa ministeriön tiedotteessa.

Harjoitukseen oli suunniteltu osallistuvan 13 000 ihmistä ja sen piti olla poikkeuksellisen kansainvälinen harjoitus. Touko-kesäkuulle kaavaillussa harjoituksessa Puolustusvoimien oli tarkoitus testata yhteisoperaatiokykyä sekä kykyä antaa ja vastaanottaa sotilaallista apua.

Ministeriön mukaan harjoitukseen kutsutut kumppanimaat ovat yhä sitoutuneita osallistumaan harjoitukseen, mutta koronan takia yhteistä suunnittelua ei ole pystytty toteuttamaan maaliskuun jälkeen. Esimerkiksi harjoitusalueiden maastontiedustelut ovat tekemättä ja ministeriön mukaan niitä ei ole enää mahdollista siirtää myöhemmäksi.

Korvaavasta kansallisesta pääsotaharjoituksesta Puolustusvoimat tai puolustusministeriö ei ole vielä toistaiseksi tiedottanut enempää.