• Vapaaehtoinen maanpuolustus

”Joka kylässä pitäisi olla ampumarata”

Reservin ampumamestaruuskisoihin osallistuneella Jarno Tanilla on pitkä matka kotiradalleen Tyrriin. Kisoihin osallistui viikonloppuna yli 270 kilpailijaa.

Paavo Airo

Tyrrissä kilpailtiin viikonloppuna reservin ampumamestaruuksista. Kisat järjestettiin myös viime vuonna samassa paikassa.

Reservin jääkärin Jarno Tanin viikonloppu kului yli 270 muun kilpailijan tavoin Utin Tyrrissä, Kouvolassa. Tani osallistui Reservin ampumamestaruuskisoihin, joka on yksi Reserviläisurheiluliiton suurimmista kilpailuista tänä vuonna. Kymin piiriä edustanut Tani oli ikään kuin kotiradallaan, sillä Iitissä asuvana häntä lähemmät radat on lakkautettu. Ammunnan harrastajaa tämä luonnollisesti harmittaa.

– Suomen ampumaratatilanne on huono. Joka kylällä pitäisi olla ampumarata, Tani totesi.

Sen sijaan Tyrrin ampumakeskus saa Tanilta kehuja. Hän pitää Tyrriä kaikin puolin positiivisena kokonaisuutena.

– Tässä ei ole mitään moitittavaa.

jarnotani

Jarno Tani osallistui Reservin ampumamestaruuskisoihin.

Tanille toinen vaihtoehto olisi ajella kotoaan Hälvälän ampumaradalle Hollolaan harjoittelemaan. Samoin kuin Tyrriin ajettaessa, kilometrejä kertyisi helposti toistasataa yhdellä reissulla. Tani ei ole ainoa, jonka kotiseudulta on lakkautettu ampumaratoja. Yle nimittäin kertoi tällä viikolla, että 1990-luvun lopulta tähän päivään on lakkautettu jo reilusti yli 1 000 ampumarataa. Kun ratoja oli 1990-luvun lopulla noin 2 000, on niitä enää noin 650. Esimerkiksi Hälvälä, joka on kansainvälisen tason ampumakeskus, on ollut jo pitkään lakkautusuhan alla.

Alla video Reservin ampumamestaruuskisoista. Jos video ei näy, voit katsoa sen myös tästä linkistä.Reservin ampumamestaruuskilpailujen tulokset löytyvät kilpailujen nettisivuilta osoitteessa http://www.reservinampumamestaruuskisat.fi/etusivu/tulokset.