• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Jukurit ja SaiPa pelaavat M05-henkisissä pelipaidoissa joulukuussa

Aiemmilla kausilla Jukurit on pelannut M05-kuosisella pelipaidalla teemaottelun, mutta nyt myös vastustaja pukee sellaisen ylleen.

Mikko Kankainen/Mikkelin Jukurit

Jukurien toimitusjohtaja Antti Laakso ja SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen esittelivät pelipaitoja lokakuun alussa.

Mikkelin Jukurit jatkaa perinnettään pelata joulukuussa jääkiekon Liiga-ottelu maanpuolustusteeman mukaisesti. Jukurit–SaiPa-ottelussa molempien joukkueiden pelaajilla nähdään M05-aiheiset erikoispelipaidat. Jukurien paita jäljittelee lumikuosia, lappeenrantalaisvieraiden paita taas normaalia M05-maastokuosia.

Aiempina vuosina Jukurit on pelannut samanlaisella erikoispelipaidalla joulukuussa, mutta vastustajat ovat esiintyneet tavallisissa pelipaidoissa.

– Olemme otettuja tilaisuudesta jatkaa tätä suureen suosioon noussutta perinnettä, jonka myötä Jukurit on päässyt edustamaan lumipuvussa Liiga-ottelussa. Mikkelin pitkät perinteet maanpuolustuksessa ovat tärkeä osa alueen historiaa, ja sen vuoksi kannamme pelipaitaa suurella ylpeydellä, Jukurien toimitusjohtaja Antti Laakso sanoo tiedotteessa. 

– Hienoa olla mukana uudistamassa tässä perinteessä siten, että myös vierasjoukkueen ominaisuudessa esiinnymme teeman mukaisessa asussa. Päämajassa tulee ilmoittautua asianmukaisessa varustuksessa. Molemmilla kaupungeilla on oma merkittävä osansa Suomen maanpuolustuksessa ja meille Maasotakoulu ja Rakuunasoittokunta ovat tärkeitä kumppaneita, SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen puolestaan kommentoi. 

4. joulukuuta pelattava Jukurit–SaiPa on Suomen Reserviupseeriliiton 90-vuotisjuhlaottelu.

– Tämän kaltainen yhteistyö on hieno mahdollisuus kunnioittaa sotiemme veteraaneja ja tukea heitä myös taloudellisesti tapahtumassa järjestettävän veteraanikeräyksen kautta, kertoo Suur-Savon Reserviupseeripiirin puheenjohtaja Jussi Saarinen.

Jukurit–SaiPa, Reserviupseeriliiton 90-vuotisjuhlaottelu Mikkelin Ikioma Areenalla 4. joulukuuta kello 18.30.

Jukurien Axel Rindell esittelee lumikuosista pelipaitaa. Kuva: Mikko Kankainen/Mikkelin Jukurit

SaiPan Ville Petman puki erikoispelipaidan päälleen. Kuva: Jussi Viljakainen/SaiPa