• Kalusto

Maavoimat hankkii Sisu GTP -maastoajoneuvoja testikäyttöön

Ajoneuvot toimitetaan ensi vuoden aikana, jolloin niitä testataan.

Tero Tuominen

Sisu GTP 4x4:n perusversio on miehistönkuljetusajoneuvo. Runko on modulaarinen eli miehistöosa on nopeasti irrotettavissa ja vaihdettavissa toiseen.

Maavoimat hankkii kuusi panssaroitua Sisu GTP 4×4 -maastoajoneuvoa testikäyttöön. Sisut toimitetaan vuoden 2021 aikana, jolloin niitä myös testataan kenttäolosuhteissa. Maavoimat kerää tietoa GTP:n soveltuvuudesta niin kotimaan kuin kriisinhallinnan tehtäviin.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 3,8 miljoonaa euroa ja työllistävä vaikutus kotimaassa suoraan noin 10 henkilötyövuotta. 

Sisun mukaan hankinta mahdollistaa GTP-tuoteperheen sarjatuotannon käynnistämisen, jonka jälkeen Oy Sisu Auto Ab on valmis tuotteiston laajamittaisiin toimituksiin nopeutetulla aikataululla. 

 

Modulaarinen runko ja nejä pyörää

Nelipyöräisen Sisu GTP:n rakenteet ovat panssariterästä, joka suojaa kiväärikaliiperin luodeilta ja sirpaleilta. Suojaa voidaan myös asiakkaan tarpeiden mukaan kasvattaa lisälevyillä.

GTP:n runko on modulaarinen eli miehistöosa on nopeasti irrotettavissa ja vaihdettavissa toiseen. Ajoneuvosta on saatavilla perusversion eli miehistönkuljetusajoneuvon lisäksi esimerkiksi avolava- tai ambulanssiversio. 

Moottori on noin 300-hevosvoimainen rivikutonen.

Perusaseistuksena GTP:ssä on miehistön kattoluukussa teline konekiväärille.

Lue seuraavaksi

  • Kalusto

Sisu GTP on monipuolinen uusi maastoajoneuvo

Sisu GTP 4×4:n erikoisuus on runkorakenteen modulaarisuus.