• Kalusto

Oletko aina halunnut oman panssarivaunun? Harvinainen T-34 huutokaupataan lähtöhintana 15 000 euroa

Myytävä tankki ja muu kokoelma ovat osa Kerimäen Hotelli Herttuan sotahistoriallisen näyttelyn realisointia.

Suomen Asehistoriallinen Seura

Myytävä T-34-85 on ajettu nykyiselle paikalleen, mutta sammutettu vaihde ja jarrut päällä. Toimintakunnosta ei ole tietoa ja kunto on tyydyttävä.

Suomen Asehistoriallisen Seuran järjestämässä huutokaupassa on hieman erikoisempaa kalustoa kaupan. Myynnissä on panssarivaunu T-34-85 ja kymmenittäin erilaisia tykkejä niihin liittyvine varusteineen. Myytävä kokoelma on osa hotellin sotahistoriallisen näyttelyn realisointia. 

Harvinaisen T-34:n lähtöhinnaksi on asetettu 15 000 euroa. Koristeena hotellilla olleella deaktivoidulla vaunulla ei voi ampua. 
Neuvostoliittolainen keskiraskas T-34 oli neuvostojoukkojen pääkalustoa toisessa maailmansodassa, ja niitä käytettiin sodan jälkeenkin. Suomi sai sodassa useita T-34-vaunuja sotasaaliiksi. Suomessa T-34-85 tunnettiin pitkäputkisena Sotkana. Putki edessä on 8,15 metrin pituinen. Pääase on 85 mm D-15T-panssarivaunukanuuna.
Tankin taistelupaino oli 35 tonnia, ja miehistöä siihen mahtui viisi sotilasta. 500-hevosvoimaisella moottorilla sen maksiminopeus tiellä oli 55 km/h ja maastossa 30 km/h. 
Huutokaupassa on myynnissä myös muun muassa ilmatorjunta-, kenttä- ja panssaritykkejä. Koko huutokauppaluettelo on saatavilla netissä, tämän linkin takana.

Asehistoriallisen Seuran mukaan kaikki huutokaupassa myytävät kohteet ovat lupavapaita ja/tai deaktivoituja eli ostamiseen ei tarvitse erityistä lupaa.

Huutokauppa järjestettiin lauantaina 16.6. klo 14.00 Kerimäellä, Hotelli Herttuan tiloissa.