• Puolustusvoimat

Puolustusvoimat päivittää KASI-simulaattoreita

Hankinta tukee erityisesti rakennetun alueen taistelun harjoittelua.

Merivoimat

KASI-simulaattorilla kuvataan esimerkiksi aseiden vaikutuksia. Arkistokuva.

Puolustusvoimat päivittää ja täydentää koulutuskäytössä olevaa kaksisuuntaista simulaattorijärjestelmää (KASI) vuosina 2022–2024. Hankittavilla täydennyksillä kyetään jatkamaan nykyisten live-simulaattoreiden käyttöä joukkojen koulutuksen tukena vuoden 2032 loppuun saakka. Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 15,57 miljoonaa euroa. Simulaattorit toimittaa Saab.

Live-simulaattorijärjestelmällä kuvataan aseiden, tykistön, miinojen ja muiden elementtien vaikutukset laserpulsseilla ja radiokomennoilla, joihin henkilöiden maaliliivit ja ajoneuvojen osuman ilmaisimet reagoivat. Hankinta tukee erityisesti rakennetun alueen taistelun harjoittelua mutta myös tehostaa harjoittelua maastossa.

– Hankimme Puolustusvoimien koulutustarpeisiin lisää simulaattoreita. Näin parannamme joukkojemme osaamista ja suorituskykyä niin Suomessa kuin monikansallisessa yhteistyössä kumppaniemme kanssa. Hankinta tukee kasvavaa reservin koulutusta ja lisää koulutusmahdollisuuksia erityisesti rakennetun alueen taistelun harjoittelussa, Pääesikunnan koulutuspäällikkö eversti Kari Pietiläinen sanoo tiedotteessa.

Hankinnan yhteydessä päivitetään Porin prikaatissa oleva simulaattorijohtokeskus varusteineen ja tarvittavassa laajuudessa muita simulaattoreita kahdeksassa joukko-osastossa.

KASI-simulaattoreista ja muusta Saabin Puolustusvoimille toimittamasta kalustosta on kerrottu lisää tässä Reserviläisen artikkelissa.