• Puolustusvoimat

Reserviupseerikurssin 256 nimeksi Kaiku – näin nimeä perusteltiin

Koulun johtaja, everstiluutnantti Vesa Helminen vahvisti nimen oppilaskunnan esityksen pohjalta.

Paavo Airo

Reserviupseerikoulussa on parhaillaan käynnissä kurssi 256 Kaiku.

Parhaillaan käynnissä olevan reserviupseerikurssin 256 nimeksi valittiin Kaiku. Reserviupseerikoulu kertoi asiasta Facebook-tilillään. Koulun johtaja, everstiluutnantti Vesa Helminen vahvisti nimen oppilaskunnan esityksen pohjalta.

Nimeä Kaiku perusteltiin näin:

”Kun kaukaisuuteen huutaa, kaiku vastaa. Näin myös suomalaiset reserviupseerit ovat läpi itsenäisen Suomen historian vastanneet kutsuun, kun heitä on eniten kaivattu.

Sadan vuoden ajan Reserviupseerikurssin perinteet ovat jatkuneet kaiun tavoin sukupolvelta seuraavalle. Tällä matkalla kaiku vain vahvistuu, kun yhä uudet reserviupseerit liittyvät sen kuoroon. Vaikka kaiku säilyttää kulkiessaan pääpiirteensä, kasvaa se jokaisen huutavan äänen myötä.

Myös Reserviupseerikurssin yhteinen henki herättää muistojen kaiun. Kurssi yhtyy yhteen ääneen, ja yksittäisten upseerioppilaiden äänet yhtyvät sointujen kokoelmaksi. Yhdessä koko Reserviupseerikurssi muodostaa kaiun, jota edes haastavat olot eivät hiljennä; sen sijaan vain vahvistavat. Kaikukoot huutomme Haminan tuulessa vielä seuraavatkin sata vuotta.” 

Reserviupseerikurssi alkoi toukokuussa. Meneillään olevalla kurssilla on käynnissä yhteismajoituskokeilu, jossa naiset ja miehet ovat samoissa tuvissa.

Reserviläinen haastatteli upseerioppilaita ja kurssin johtajaa toukokuun lopulla. Jutun voi lukea täältä.