• Puolustusvoimat
  • Kalusto

Senop toimittaa jälleen pimeätoimintavälineitä Puolustusvoimille

Valonvahvistinten ja lasertähtäinten hankinnan arvo on noin 16 miljoonaa euroa. Laitteita hankitaan kaikille puolustushaaroille.

Senop

Senopin valonvahvistimet ja lasertähtäimet parantavat suomalaisjoukkojen kykyä toimia pimeässä. Laitteita on hankittu useaan otteeseen viime vuosina.

Puolustusvoimat hankkii lisää pimeätoimintavälineitä kotimaiselta Senop oy:ltä. Hankintaan sisältyy valonvahvistimia ja lasertähtäimiä sekä niiden varaosia. Reserviläinen on esitellyt Senopin valonvahvistimia ja lasertähtäimiä tarkemmin tässä artikkelissa. Nyt tehtävän hankinnan arvonlisäverollinen arvo on noin 16 miljoonaa euroa. Aiemmin Puolustusvoimat on hankkinut vastaavia laitteita useassa erässä.

Valonvahvistimia ja lasertähtäimiä hankitaan kaikille puolustushaaroille. Laitteet lisäävät jalkaväkijoukkojen taistelukykyä pimeässä ja vaativissa olosuhteissa. Senop toimittaa nyt hankittavat laitteet Puolustusvoimille vuosien 2023 ja 2024 aikana.

Valonvahvistimissa on hyödynnetty uusinta asfääri- ja komposiittiteknologiaa. Laitteissa voidaan käyttää sekä AA- että CR123-virtalähteitä.

– Tiivis yhteistyö Puolustusvoimien kanssa on mahdollistanut näin suorituskykyisten ja käyttöergonomialtaan toimivien laitteiden kehittämisen. Pimeätaistelukyvyn kehittäminen on tällä hetkellä keskiössä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tämän vuoksi katsomme luottavaisena tulevaisuuteen ja näemme paljon mahdollisuuksia tämän tuotesegmentin osalta, Senopin toimitusjohtaja Aki Korhonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Hankinnan kotimainen työllisyysvaikutus on arviolta 53 henkilötyövuotta sisältäen laitteiden kunnossapidon.

Jalkaväen silloinen tarkastaja eversti Rainer Peltoniemi kommentoi Reserviläiselle loppuvuodesta 2020 Puolustusvoimien hankintoja Senopilta.

– Yksi keskeinen tulevaisuuden koulutusmuoto on ilman muuta pimeällä taisteleminen, koska uudet välineet vaikuttavat taistelutekniikkaan ja taktiikkaan, Peltoniemi sanoi tuolloin.

Lue myös

  • Kalusto

Senopilta tulitukiaseen laskintähtäimiä Puolustusvoimille

Laskintähtäimillä voidaan parantaa tulitukiaseiden osumatarkkuutta ja tulen tehoa.