• Kalusto

Tietopyyntöön osallistuvat hävittäjien valmistajat videoesittelyssä

Puolustusministeriö julkaisi tietopyyntövaiheeseen osallistuneiden yritysten esittelyvideot. Tietopyyntö lähetettiin Isoon-Britanniaan, Ranskaan, Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin.

Ilmavoimat

Kuuden F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän osasto osallistui 11.–22. huhtikuuta Frisian Flag -harjoitukseen. Suomen Hornetien tukikohta oli Alankomaissa. Harjoitukseen osallistui yli 50 konetta yhdeksästä maasta.

Puolustusvoimat lähetti viime viikolla neljään maahan tietopyynnöt, joiden avulla hankitaan lisätietoja siitä, millaisia vaihtoehtoja Hornetien korvaajiksi on tarjolla. Maat ovat Iso-Britannia, Ranska, Ruotsi ja Yhdysvallat. Nyt puolustusministeriön nettisivuilla on julkaistu videoita tietopyyntövaiheeseen osallistuvilta yrityksiltä. 

Vastuu videoiden sisällöstä on videon lähettäneellä yrityksellä. Puolustusministeriö ei ota kantaa videoiden sisältöön, sanomaan eikä videolla esitettyjen koneiden kyvykkyyteen. Puolustusministeriö pyytääkin lähettämään videoihin liittyvät kommentit ja kysymykset suoraan yrityksille. 

Hävittäjävideot ovat katsottavissa alla.

Iso-Britannia/NETMA ja BAE Systems

Ranska/Dassault

Ruotsi/Saab

Yhdysvallat/Boeing

Yhdysvallat/Lockheed Martin

Lue myös 

Neljälle maalle tietopyyntö Hornetin korvaajista

Seuraajavaihtoehtoja useita